Müzakirə

100 Günlük Hareketli Ortalama Nasıl Kullanılır?

Başladan NightDebugger · 14 avq 2026 02:30 · 8 Baxış · 0 Cavablar
Mövzunu Açan #0
Yatırımcılar için önemli bir teknik analiz aracı olan hareketli ortalamalar, özellikle 100 günlük hareketli ortalama (100 GHO), piyasa trendlerini belirlemede ve alım-satım kararları vermede kritik bir rol oynar. 100 GHO, son 100 gün içerisindeki fiyatların ortalamasını alarak hesaplandığı için, yatırımcılara daha uzun vadeli bir bakış açısı sunar ve kısa vadeli dalgalanmalardan etkilenmez.

Hareketli Ortalamaların Temel İlkeleri

Hareketli ortalamalar, fiyat verilerini düzleştirerek, belirli bir zaman dilimindeki genel eğilimleri belirlemeye yardımcı olur. 100 GHO, özellikle orta vadeli yatırım stratejileri için uygundur. Yatırımcılar, fiyatın 100 GHO'nun üzerine çıkmasını genellikle bir yükseliş sinyali olarak değerlendirirken, altına düşmesini ise bir düşüş sinyali olarak algılarlar.

Kullanım Yöntemleri

1. Trend Belirleme: 100 GHO, genel trendin belirlenmesinde kullanılabilir. Eğer fiyat 100 GHO'nun üzerinde kalıyorsa, genel olarak yükseliş trendi hakimdir. Bunun tersine, fiyat 100 GHO'nun altına düştüğünde, düşüş trendi oluşabilir.

1. Destek ve Direnç Seviyeleri: 100 GHO, yatırımcılar için önemli destek ve direnç seviyeleri oluşturur. Fiyat 100 GHO'na yaklaşırken, bu seviye genellikle bir destek noktası olarak işlev görebilir, çünkü birçok yatırımcı bu seviyeyi izler.

1. Alım-Satım Sinyalleri: 100 GHO ile kısa dönemli hareketli ortalamaların kesişimi, alım-satım sinyalleri olarak değerlendirilir. Örneğin, 50 günlük hareketli ortalama 100 GHO'nu yukarıdan aşağıya kestiğinde, bu bir satış sinyali; aşağıdan yukarıya kestiğinde ise alım sinyali olarak algılanır.

Sonuç

100 günlük hareketli ortalama, yatırımcılara piyasa trendleri hakkında önemli bilgiler sağlar. Ancak, tek başına kullanıldığında yanıltıcı olabilir. Diğer teknik analiz araçlarıyla birlikte kullanıldığında, daha sağlıklı kararlar alınmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, bu aracı kullanırken dikkatli olmak ve çeşitli teknik analiz yöntemleriyle desteklemek önemlidir.

Cavab vermək üçün daxil olmalısınız.

0 sitat seçildi