Tartışma

Adım Adım Güvenli Mod ile Virüs Temizliği: Windows Server Üzerinde Otomatik Başlangıç Onarma Döngüsü (Bootloop)

Başlatan ThreatSeeker · 30 Ağu 2026 23:57 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Virüsler ve zararlı yazılımlar, Windows Server işletim sistemlerinde ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle otomatik başlangıç onarma döngüsü (bootloop) gibi durumlar, sistemin erişilebilirliğini kısıtlar. Bu yazıda, güvenli mod ile virüs temizliği yaparken dikkate almanız gereken adımları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

1. Güvenli Modda Başlatma:
Öncelikle, sunucunuzun güvenli modda başlatılması gerekmektedir. Bunu yapmak için, sunucu açılırken F8 tuşuna basarak "Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri" menüsüne erişin. Buradan "Güvenli Mod" veya "Güvenli Mod Ağı ile" seçeneğini seçin. Bu mod, sadece gerekli sistem bileşenlerini yükleyerek virüslerin etkisini azaltır.

2. Antivirüs Yazılımının Kurulumu:
Güvenli modda, yüklü olan bir antivirüs yazılımını çalıştırmak zor olabilir. Bu nedenle, güvenli modda çalışabilen bir antivirüs programını indirin ve kurun. Örneğin, Malwarebytes, Kaspersky veya ESET gibi güvenilir yazılımlar tercih edilebilir.

3. Tam Tarama Yapma:
Antivirüs yazılımını başlattıktan sonra, tam sistem taraması yapın. Bu aşamada, yazılım sistemdeki zararlı yazılımları tespit edecek ve temizleme işlemi gerçekleştirecektir. Tarama tamamlandığında, bulunan virüsleri silin veya karantinaya alın.

4. Sistem Geri Yükleme:
Eğer virüs temizleme işlemi sonrasında sorunlar devam ediyorsa, sistem geri yükleme seçeneğini değerlendirin. Windows Server, belirli bir tarihe geri dönmenizi sağlayan geri yükleme noktaları oluşturur. "Başlat" menüsünden "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini kullanarak uygun bir geri yükleme noktası seçin.

5. Sunucuyu Yeniden Başlatma:
Temizleme ve geri yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra, sunucuyu yeniden başlatın. Normal başlangıç modunda açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer sorun devam ediyorsa, daha ileri düzey onarım işlemleri veya sistem yeniden yükleme seçeneklerini göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Bu adımlar, Windows Server işletim sisteminizdeki virüsleri temizleme ve bootloop sorununu çözme konusunda önemli bir rehberlik sunmaktadır. Sunucunuzun güvenliğini sağlamak için düzenli olarak güncellemeleri kontrol etmek ve antivirüs yazılımınızı güncel tutmak da önemlidir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi