Tartışma

Adım Adım Kesin Çözüm ve Onarım: Windows Server Üzerinde Wi-Fi ve Ağ Bağlantısı Kopma Sorunu

Başlatan NightDebugger · 28 Ağu 2026 14:31 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Birçok Windows Server kullanıcısı, Wi-Fi ve ağ bağlantılarında kopma sorunlarıyla karşılaşabiliyor. Bu durum, sunucunun işleyişini olumsuz etkileyebilir ve hizmet kesintilerine yol açabilir. İşte bu sorunun nedenlerini anlamak ve çözüm yollarını adım adım incelemek için bir kılavuz.

1. Ağ Donanımlarını Kontrol Etme: İlk olarak, modem ve yönlendirici gibi ağ donanımlarınızın düzgün çalıştığından emin olun. Donanımın fişini çekip birkaç dakika bekledikten sonra yeniden açmak, birçok durumda bağlantı sorunlarını çözüme kavuşturabilir. Ayrıca, kabloların sağlam ve düzgün bağlandığını kontrol edin.

2. Windows Güncellemelerini Yapın: Windows Server’ın en son güncellemeleri alıp almadığını kontrol edin. Microsoft, bağlantı sorunlarını gidermek için güncellemeler yayınlamaktadır. Başlat menüsünden "Ayarlar" > "Güncelleme ve Güvenlik" > "Güncellemeleri kontrol et" kısmına giderek güncellemeleri yükleyin.

3. Ağ Bağdaştırıcısını Sıfırlayın: Ağ bağdaştırıcınızda oluşan bir sorun, bağlantı kopmalarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni açarak "Ağ Bağdaştırıcıları" sekmesine gidin, bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve "Sıfırla" seçeneğini kullanın.

4. Enerji Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin: Windows, enerji tasarrufu sağlamak için bazı ayarları otomatik olarak uygulayabilir. Aygıt Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayıp "Özellikler" > "Güç Yönetimi" sekmesinde "Bu aygıtın bilgisayarı uyku moduna geçirmesine izin ver" seçeneğinin işaretini kaldırın.

5. DNS Ayarlarını Yenileyin: DNS ayarları bazen sorun çıkarabilir. Komut istemcisini (CMD) yönetici olarak açarak şu komutları çalıştırabilirsiniz:
CODE
1234
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew

Bu adımlar, bağlantı sorunlarını çözmek için etkili olabilir. Eğer sorun devam ederse, ağ yapılandırmalarınızı ve güvenlik duvarı ayarlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu süreçte, ağ yöneticinizle de iletişime geçmek faydalı olacaktır. Unutmayın, her durumda sistem güncellemeleri ve donanım kontrolü ilk adım olmalıdır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi