Konuyu Açan
Windows Server ortamında "Erişim Engellendi" hatası, sistem dosyalarının bozulması veya eksik olması nedeniyle sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu tür hataları gidermek için Windows'un yerleşik araçları olan SFC (System File Checker) ve DISM (Deployment Imaging Service and Management Tool) kullanmak etkili bir yöntemdir. İşte adım adım bu süreçlerin nasıl yürütüleceği:
1. Adım: Komut İstemi'ni Yönetici Olarak Çalıştırma
Öncelikle, SFC ve DISM komutlarını çalıştırmak için Komut İstemi'ni yönetici olarak açmamız gerekiyor. Bunu yapmak için, Windows menüsüne sağ tıklayın ve “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğini seçin.
2. Adım: DISM ile İmajı Onarma
DISM aracı, Windows görüntülerini onarmak için kullanılır. Aşağıdaki komutu girerek işlemi başlatın:
Bu komut, Windows Update üzerinden gerekli dosyaları indirerek sistemin bozuk imajını onarmaya çalışır. İşlem tamamlandığında, "İşlem tamamlandı" mesajını alacaksınız.
3. Adım: SFC ile Sistem Dosyalarını Kontrol Etme
DISM işlemi tamamlandıktan sonra, SFC komutunu kullanarak sistem dosyalarını kontrol edelim:
Bu komut, sistem dosyalarını tarayacak ve bozuk veya eksik dosyaları onarmaya çalışacaktır. Tarama tamamlandığında, sonuçları göreceksiniz; eğer onarım yapılması gereken dosyalar bulunursa, bu dosyalar otomatik olarak düzeltilecektir.
4. Adım: Sunucuyu Yeniden Başlatma
Tüm işlemler tamamlandığında, sunucunuzu yeniden başlatmanız önerilir. Bu, yapılan değişikliklerin ve onarımların etkinleşmesi için önemlidir.
Bu adımlar, "Erişim Engellendi" hatasını çözmek için etkili bir yöntem sunmaktadır. Eğer sorun devam ederse, farklı bir yaklaşım veya ek araçlar kullanmanız gerekebilir. Windows Server üzerindeki dosya onarım süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve deneyimlerinizi paylaşmak için forumda tartışmaya devam edebilirsiniz.
1. Adım: Komut İstemi'ni Yönetici Olarak Çalıştırma
Öncelikle, SFC ve DISM komutlarını çalıştırmak için Komut İstemi'ni yönetici olarak açmamız gerekiyor. Bunu yapmak için, Windows menüsüne sağ tıklayın ve “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğini seçin.
2. Adım: DISM ile İmajı Onarma
DISM aracı, Windows görüntülerini onarmak için kullanılır. Aşağıdaki komutu girerek işlemi başlatın:
CODE
1DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthBu komut, Windows Update üzerinden gerekli dosyaları indirerek sistemin bozuk imajını onarmaya çalışır. İşlem tamamlandığında, "İşlem tamamlandı" mesajını alacaksınız.
3. Adım: SFC ile Sistem Dosyalarını Kontrol Etme
DISM işlemi tamamlandıktan sonra, SFC komutunu kullanarak sistem dosyalarını kontrol edelim:
CODE
1sfc /scannowBu komut, sistem dosyalarını tarayacak ve bozuk veya eksik dosyaları onarmaya çalışacaktır. Tarama tamamlandığında, sonuçları göreceksiniz; eğer onarım yapılması gereken dosyalar bulunursa, bu dosyalar otomatik olarak düzeltilecektir.
4. Adım: Sunucuyu Yeniden Başlatma
Tüm işlemler tamamlandığında, sunucunuzu yeniden başlatmanız önerilir. Bu, yapılan değişikliklerin ve onarımların etkinleşmesi için önemlidir.
Bu adımlar, "Erişim Engellendi" hatasını çözmek için etkili bir yöntem sunmaktadır. Eğer sorun devam ederse, farklı bir yaklaşım veya ek araçlar kullanmanız gerekebilir. Windows Server üzerindeki dosya onarım süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve deneyimlerinizi paylaşmak için forumda tartışmaya devam edebilirsiniz.