Tartışma

AlienVault OTX ve Adım Adım Kurulum ve Sıkılaştırma (Hardening): VDS Sunucularda Güvenliğini Sağlama

Başlatan Nikolem · 29 Ağu 2026 20:16 · 2 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
AlienVault Open Threat Exchange (OTX), güvenlik uzmanlarının tehdit bilgilerini paylaşmalarına olanak tanıyan bir platformdur. VDS sunucularında güvenlik sağlamak ve mevcut tehditlere karşı önlem almak için OTX kullanımı oldukça faydalıdır. Bu yazıda, AlienVault OTX’nin kurulumu ve VDS sunucularının sıkılaştırılması için adım adım bir rehber sunulacaktır.

1. AlienVault OTX Kaydı
Öncelikle, AlienVault OTX web sitesine giderek bir hesap oluşturmalısınız. Hesap oluşturduktan sonra, çeşitli tehdit verilerine erişim sağlayabilirsiniz. Kullanıcı arayüzü, tehditleri incelemek ve analiz etmek için oldukça etkilidir.

2. Sunucu Güncellemeleri
VDS sunucunuzda kuruluma başlamadan önce, işletim sisteminizi güncel tutmak kritik öneme sahiptir. Aşağıdaki komutları kullanarak gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz:
CODE
1sudo apt update && sudo apt upgrade -y

3. Gerekli Paketlerin Yüklenmesi
AlienVault OTX ile entegrasyon için gerekli olan Python ve pip gibi paketleri yükleyin:
CODE
1sudo apt install python3 python3-pip -y

4. AlienVault OTX API Anahtarının Alınması
OTX’nin API’sine erişim sağlamak için API anahtarınızı almanız gerekiyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, profil ayarlarından API anahtarınızı kopyalayın.

5. OTX Kütüphanesinin Yüklenmesi
Python için AlienVault OTX kütüphanesini yüklemek için aşağıdaki komutu kullanın:
CODE
1pip3 install alienvault-api

6. Güvenlik Duvarı ve Port Yönetimi
Sunucunuzda güvenlik duvarı kurallarını yapılandırarak yalnızca gerekli portların açık olduğundan emin olun. Örneğin, SSH için 22. portu açık tutmanız, diğer tüm portlar için ise kapalı tutmanız önerilir:
CODE
12sudo ufw allow 22
sudo ufw enable

7. Sıkılaştırma (Hardening)
Sunucunuzdaki güvenliği artırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
  • SSH erişimini yalnızca belirli IP adreslerine sınırlayın.
  • Parola doğrulamasını devre dışı bırakın ve yalnızca anahtar tabanlı kimlik doğrulama kullanın.
  • Gereksiz hizmetleri devre dışı bırakın ve yalnızca gerekli olanları çalıştırın.
  • Düzenli olarak güvenlik güncellemelerini uygulayın ve sisteminizi izleyin.

Bu adımları takip ederek AlienVault OTX'yi VDS sunucunuza entegre edebilir ve güvenliğini artırabilirsiniz. Sunucularınızı korumak için bu yöntemlerin yanı sıra, sürekli olarak yeni tehditleri takip etmek ve güncel kalmak da önemlidir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi