Tartışma

Bad Gateway Hatası Neden Olur? Cloud Hosting Üzerinde Cloudflare WAF ile Adım Adım Kurulum

Başlatan KernelGuard · 28 Ağu 2026 19:31 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Bad Gateway (502) hatası, genellikle bir sunucunun başka bir sunucudan geçerli bir yanıt alamadığında ortaya çıkar. Bu hata, web sitenizin veya uygulamanızın kullanıcılar tarafından erişilemez hale gelmesine neden olabilir. Genellikle aşağıdaki nedenlerden biri bu hatayı tetikler:

• Sunucu Aşırı Yüklenmesi: Sunucunuz aşırı yük altında olduğunda, istekleri işleyemeyebilir ve bu da 502 hatasına yol açabilir.
  • Yanlış Yapılandırmalar: Web sunucusu veya proxy ayarlarında yapılan hatalı yapılandırmalar, geçerli bir yanıt alınmasını engelleyebilir.
  • Firewall veya Güvenlik Duvarı Kuralları: Yanlış yapılandırılmış güvenlik duvarları, belirli isteklerin engellenmesine neden olabilir.
  • DNS Sorunları: DNS ayarlarındaki hatalar, sunucular arasında doğru bağlantının kurulmasını engelleyebilir.

Cloudflare WAF (Web Application Firewall) kullanarak bu hatayı minimize etmek için adım adım bir kurulum süreci izleyebilirsiniz.

1. Cloudflare Hesabı Oluşturma: İlk olarak, Cloudflare web sitesine gidin ve bir hesap oluşturun.

1. Alan Adınızı Ekleyin: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, alan adınızı ekleyin. Cloudflare, DNS ayarlarınızı otomatik olarak tarar.

1. DNS Ayarlarını Yapılandırma: Cloudflare, alan adınızın DNS ayarlarını gösterecektir. Burada, web sunucunuzun IP adresini doğru şekilde belirlediğinizden emin olun.

1. Cloudflare WAF'ı Etkinleştirme:
  • Cloudflare panelinizde "Firewall" sekmesine gidin.
  • "Settings" altındaki "Web Application Firewall" seçeneğini etkinleştirin.
  • Güvenlik seviyenizi belirleyin; önerilen seviye genellikle "Medium"dır.

1. Kuralları Özelleştirme: Gerekirse, belirli URL'ler veya IP adresleri için özel kurallar oluşturabilirsiniz. Bu, belirli saldırılara karşı daha fazla koruma sağlar.

1. Son Kontroller: Tüm ayarları gözden geçirin ve DNS değişikliklerinin yayılmasını bekleyin. Bu süreç genellikle birkaç saat sürer.

Bu adımlar, Bad Gateway hatalarının önlenmesine yardımcı olurken, Cloudflare WAF ile web uygulamanızın güvenliğini artırır. Doğru yapılandırmalarla, web siteniz daha stabil ve güvenli bir hale gelecektir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi