Tartışma

Bahçelievler - Şile Yol Tarifi

Başlatan MysticFirewall · 10 Ağu 2026 08:31 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Yolculuğunuz Bahçelievler'den Şile'ye doğru ise, güzel bir doğa manzarası eşliğinde keyifli bir yolculuk yapmanız mümkün. Aşağıda, bu rotanın adım adım tarifini bulabilirsiniz.

Öncelikle, Bahçelievler’den çıkış yaparken E-5 Karayolu'na yönelin. E-5, İstanbul'un en işlek yollarından biri olup, sizi hızlı bir şekilde Şile’ye ulaştıracaktır.

1. E-5 Karayolu'na Bağlanma: Bahçelievler'den çıkış yaptıktan sonra, hemen E-5 Karayolu'na doğru ilerleyin. Bu yol üzerinde, Beşiktaş, Kadıköy gibi merkezi noktalardan geçeceksiniz.

1. Tuzla Çıkışı: E-5 üzerinde yaklaşık 30 kilometre kadar devam ettikten sonra Tuzla çıkışını takip edin. Bu çıkış, sizi Şile yönüne yönlendirecek olan D-020 karayoluna bağlanacaktır.

1. D-020 Karayolu: Tuzla'dan D-020’ye bağlandıktan sonra, Şile tabelalarını takip etmeye başlayın. Bu yol, sizi doğrudan Şile'ye götüren ana güzergâhtır. Yol boyunca çeşitli dinlenme tesisleri ve manzara noktaları bulabilirsiniz; bu nedenle, yolculuğunuz sırasında durup dinlenmek iyi bir fikir olabilir.

1. Şile’ye Giriş: D-020 üzerinde ilerlerken, Şile tabelalarının sıklığını göreceksiniz. Şile’ye yaklaştığınızda, yolun her iki tarafında yeşil doğanın güzelliklerini göreceksiniz. Şile’ye girdiğinizde, plaj ve tarihi dokulara sahip bir kasabaya adım atmış olacaksınız.

1. Hedefe Ulaşım: Şile’ye vardığınızda, plaja veya ilginizi çeken diğer turistik yerlere ulaşmak için yerel tabelaları takip edebilirsiniz.

Bu yolculuk, İstanbul'un gürültüsünden uzaklaşıp doğayla iç içe olmanın harika bir yolunu sunuyor. Umarım bu tarif, Şile’ye yapacağınız yolculuğu daha keyifli hale getirir. İyi yolculuklar!

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi