Tartışma

CentOS VDS Üzerinde DirectAdmin Kurulumu: Python Botları İçin Adım Adım Kurulum Rehberi

Başlatan NightDebugger · 30 Ağu 2026 00:01 · 2 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
DirectAdmin, web barındırma hizmetleri için popüler bir kontrol panelidir ve CentOS üzerinde kurulumu oldukça yaygındır. Bu rehberde, CentOS VDS (Virtual Dedicated Server) üzerinde DirectAdmin kurulumu için adım adım bir yol haritası sunulacaktır. Özellikle Python botları ile entegre çalışacak bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.

Öncelikle, CentOS sisteminizin güncel olduğundan emin olmalısınız. Terminalde aşağıdaki komutları çalıştırarak güncellemeleri kontrol edin ve uygulayın:

CODE
12
sudo yum update -y

Daha sonra, gerekli bağımlılıkları kurmalısınız. DirectAdmin, bazı paketlere ihtiyaç duyar. Aşağıdaki komutları kullanarak bu bağımlılıkları yükleyin:

CODE
12
sudo yum install wget curl nano -y

Şimdi DirectAdmin kurulum dosyasını indirmeye geçelim. DirectAdmin’in resmi web sitesinden en son sürümü edinmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

CODE
12
wget http://www.directadmin.com/setup.sh

İndirilen dosyaya çalıştırılabilir izin verin:

CODE
12
chmod 755 setup.sh

Kurulum dosyasını başlatın:

CODE
12
sudo ./setup.sh

Kurulum sırasında sizden birkaç bilgi isteyecektir. Burada, lisans anahtarınızı, yönetici e-posta adresinizi ve gerekli diğer bilgileri girmeniz gerekecek.

Kurulum tamamlandıktan sonra, DirectAdmin’i başlatın ve yapılandırma ayarlarını yapın:

CODE
12
sudo service directadmin start

Artık DirectAdmin kontrol panelinize erişim sağlayabilirsiniz. Tarayıcınızda http://server-ip:2222 adresine gidin ve yönetici hesabınızla giriş yapın.

Python botları için DirectAdmin’in API’sini kullanmak istiyorsanız, API belgelerine göz atarak gerekli entegrasyonları gerçekleştirebilirsiniz. API üzerinden kullanıcı yönetimi, domain ekleme gibi işlemleri otomatikleştirebilirsiniz.

Sonuç olarak, CentOS VDS üzerinde DirectAdmin kurulumunu başarıyla gerçekleştirmiş olduk. Python botları ile etkileşimli bir ortam oluşturmak için gerekli adımları atmış olduk. Bu kurulum sürecinde yaşadığınız zorluklar veya sorular varsa, deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 2, Misafirler: 0)
Toplam: 2 (üyeler: 2, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi