Cloudflare WAF Destekli Paylaşımlı Hosting: TTFB (Yanıt Süresi) Gecikmesi Yönetimi ve Adım Adım Kurulum

0 Yanıtlar 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Paylaşımlı hosting ortamlarında TTFB (Time To First Byte) yani ilk baytın gelme süresi, sitenin genel performansını doğrudan etkileyen kritik bir göstergedir. Cloudflare WAF (Web Application Firewall) entegrasyonu ise güvenliği artırırken, doğru yapılandırılmadığında TTFB gecikmesini artırabilir. Bu nedenle, güvenlik ve hız arasında optimal dengeyi sağlamak adına adım adım bir yaklaşım izlemek önemlidir.

İlk olarak, hosting sağlayıcınızın sunucu yapılandırmasını incelemek gerekir. Paylaşımlı ortamda, sunucu kaynaklarının kısıtlılığı nedeniyle TTFB genellikle yüksek olabilir. Cloudflare WAF ise, özellikle bot engelleme ve saldırı tespiti sırasında ek işlem süresi ekleyebilir. Bu nedenle, WAF kurulumunu yapmadan önce, sitenin temel performansını ölçmek ve potansiyel darboğazları belirlemek gerekir.

Kurulum aşamasında, öncelikle Cloudflare hesabınızı oluşturup, DNS ayarlarını doğru yapılandırmanız gerekir. DNS yönlendirmesini yaparken, CNAME ve A kayıtlarını uygun şekilde güncelleyerek, trafiğin Cloudflare üzerinden geçmesini sağlamalısınız. Ardından, WAF modülünü aktif hale getirirken, özellikle "Firewall Rules" ve "Security Level" ayarlarını optimize etmek gerekir. Çok yüksek güvenlik seviyesi, gereksiz gecikmeler yaratabilir; bu yüzden, belirli trafikleri ve botları tanımlayarak, gereksiz engellemeleri minimize etmek faydalı olur.

Performansı iyileştirmek adına, ayrıca şu adımları takip edebilirsiniz:
  • Önbellekleme (Caching) ayarlarını optimize ederek, statik içeriklerin sunumunu hızlandırmak.
  • Gelişmiş SSL yapılandırması ile şifreleme süresini azaltmak.
  • Cloudflare’ın "Page Rules" ile, sık erişilen sayfalar veya kaynaklar için özel önbellek politikaları belirlemek.

Son olarak, TTFB'yi düzenli olarak izlemek ve gerekirse, hosting sağlayıcınızla iletişim kurarak sunucu tarafında optimizasyonlar talep etmek en iyi sonuçları getirir. Cloudflare WAF’ın güvenlik avantajlarını koruyarak, performansı en üst seviyeye çıkarmak, doğru yapılandırma ve sürekli izleme ile mümkündür.

Bu süreçler, paylaşımlı hosting ortamlarında güvenlik ve hız dengesini sağlamak adına temel alınabilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi