Cloudflare WAF ile SSL/TLS Decryption ve Handshake Hatalarını Nasıl Engelleriz? (Adım Adım Kurulum ve Sıkılaştırma)

0 Yanıtlar 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Cloudflare, web sitesi güvenliğinin kritik bir parçası olarak WAF ve SSL/TLS özellikleriyle öne çıkar. Ancak, özellikle SSL/TLS deşifre işlemleri sırasında yaşanabilen handshake hataları veya decryption problemleri, site erişilebilirliğini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu sorunları önlemek ve güvenliği artırmak için adım adım kurulum ve yapılandırma yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar var.

İlk olarak, Cloudflare'da SSL/TLS modunu doğru seçmek önemli. Flexible veya Full modlar arasında seçim yaparken, mümkünse [b>Full (strict)[/b] kullanmak, en iyi güvenlik ve uyumluluk sağlar. Bu mod, sunucuyla Cloudflare arasında karşılıklı sertifika doğrulaması yapılmasını sağlar ve handshake hatalarını en aza indirir.

İkinci aşamada, SSL/TLS yapılandırmasını Edge Certificates sekmesinden optimize edin. Sertifikaların geçerliliğini, doğru alan adlarına atanmasını ve Always Use HTTPS veya Automatic HTTPS Rewrites özelliklerini aktif hale getirmek, decryption sırasında oluşabilecek hataları minimize eder.

Üçüncü adım olarak, WAF kurallarını ve güvenlik duvarı ayarlarını sıkılaştırmak gerekir. Rate Limiting, IP Access Rules ve Firewall Rules kullanarak, olası saldırı girişimlerini ve handshake problemlerine neden olabilecek trafik kalıplarını engelleyebilirsiniz.

Son olarak, SSL/TLS handshake hatalarını teşhis etmek için Cloudflare'in SSL/TLS Analytics ve Firewall Events raporlarını düzenli takip edin. Bu veriler, hangi IP veya hangi ayarların sorun çıkardığını anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, sunucu tarafında da SSL yapılandırmanızı SSL Labs gibi araçlarla test etmek, uyumsuzluk veya zayıf yapılandırmayı erkenden tespit etmenizi sağlar.

Özetle, Cloudflare WAF ve SSL/TLS ayarlarını doğru yapılandırmak ve düzenli monitor etmek, handshake hatalarını ve decryption sorunlarını büyük ölçüde azaltır. Bu süreç, hem güvenliği sağlar hem de sitenizin erişilebilirliğini artırır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi