cPanel'de Node.js Uygulaması Nasıl Yeniden Başlatılır?

0 Yanıt 2 Görüntülenme
Puanlayanlar
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
[cPanel], özellikle paylaşımlı hosting ortamlarında Node.js uygulamalarını yönetmek bazen karmaşık olabiliyor. Çoğu zaman uygulama güncellemeleri veya değişiklikleri yaptıktan sonra yeniden başlatmanız gerekebilir. Bu noktada, cPanel üzerinden işlemi nasıl gerçekleştirebileceğinize dair detaylı adımları ve dikkat edilmesi gereken noktaları paylaşmak istiyorum.

İlk olarak, cPanel'de Node.js uygulaması genellikle "Setup Node.js App" veya benzer adı taşıyan modül aracılığıyla yönetilir. Bu panelde uygulama ayarlarını görebilir ve temel işlemleri yapabilirsiniz. Uygulamanızı yeniden başlatmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. cPanel'e giriş yapın.
  2. "Setup Node.js App" veya ilgili Node.js yönetim modülüne erişin.
  3. Listeden yeniden başlatmak istediğiniz uygulamayı seçin.
  4. Uygulama ayarları ekranında, genellikle "Restart" veya "Stop" ve "Start" butonları bulunur.
  5. Eğer "Restart" butonu varsa, doğrudan tıklayarak uygulamayı yeniden başlatabilirsiniz.
  6. Alternatif olarak, "Stop" butonunu kullanıp uygulamayı durdurduktan sonra tekrar "Start" ile başlatmak da mümkündür.

Bazı hosting sağlayıcılarında, cPanel'in bu modülü sınırlı özellikler sunabilir veya doğrudan "restart" seçeneği olmayabilir. Bu durumda, SSH erişiminiz varsa şu komutları kullanabilirsiniz:

• Uygulamayı durdurmak:

KOD
1pm2 stop 

• Yeniden başlatmak:

KOD
1pm2 restart 

Eğer uygulama "pm2" veya benzeri bir process manager ile çalışmıyorsa, uygulamayı manuel olarak durdurup tekrar başlatmanız gerekebilir. Bu durumda, uygulama dizininde ilgili komutları kullanmak veya scriptleri çalıştırmak en doğru yöntemdir.

Son olarak, uygulamayı yeniden başlatmadan önce, herhangi bir kod veya yapılandırma değişikliği yaptıysanız, bu değişikliklerin doğru şekilde kaydedildiğinden emin olun. Ayrıca, uygulama düzgün çalışmadığında veya hatalar verdiğinde log dosyalarını incelemek, sorunu tespit etmek açısından önemlidir.

Bu süreç, hosting ortamınıza ve kullanılan yönetim paneline göre değişiklik gösterebilir. Ancak temel prensip, uygulamayı durdurup tekrar başlatmak veya uygun panel fonksiyonlarını kullanmaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi