cPanel'de RAM Kullanım Sorunu Nasıl Bulunur?

0 Yanıt 1 Görüntülenme
Puanlayanlar
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
[cPanel] kullanırken karşılaşılan RAM kullanım sorunları, genellikle sunucu performansını doğrudan etkiler ve sitelerin yavaşlamasına veya erişim sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, sorunların kaynağını tespit etmek için sistem kaynaklarını düzenli olarak izlemek ve analiz etmek gerekir. İşte adım adım nasıl yapabileceğiniz:

İlk Adım: Sistem Kaynaklarını Kontrol Etme
cPanel’in kendi arayüzünde, "Server Status" veya "Server Information" gibi bölümler bulunur. Burada, "Resource Usage" veya "CPU and Memory" gibi sekmelerden genel RAM kullanımını görebilirsiniz. Bu ekranlar, toplam RAM miktarı, kullanılan RAM ve boş RAM oranları hakkında temel bilgiler sağlar.

İkinci Adım: İşlem ve Süreçleri İzleme
Gerçek zamanlı detaylı bilgi için SSH erişimi gerekir. SSH üzerinden giriş yaptıktan sonra, aşağıdaki komutlar RAM kullanımını detaylandırır:
  • KOD
    1top
    veya
    KOD
    1htop
    komutlarıyla aktif süreçleri ve bu süreçlerin RAM tüketimini görebilirsiniz.
  • KOD
    1free -m
    komutu toplam, kullanılan ve boş RAM miktarını megabayt cinsinden gösterir.
  • Ayrıca,
    KOD
    1ps aux --sort=-%mem | head -10
    komutuyla en fazla RAM kullanan ilk 10 işlemi listeleyebilirsiniz.

Üçüncü Adım: Sorunun Kaynağını Tespit Etme
Yüksek RAM kullanımı genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:
  • Çok sayıda ve ağır web sitesi veya uygulama
  • Bellek sızıntısı yapan scriptler veya hatalı kodlar
  • Yanlış yapılandırılmış veya güncel olmayan eklentiler
  • Düşük fiziksel RAM’e rağmen yüksek trafik veya saldırılar

Bu adımlar, RAM kullanımını detaylı şekilde analiz etmenize ve sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olur. Sistem kaynaklarını düzenli izlemek ve gerekirse optimize etmek, sunucunun sağlıklı çalışmasını sağlar ve sorunların önüne geçer.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi