cPanel'de TXT Kaydı Nasıl Eklenir?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
[cPanel] panelinde DNS ayarları aracılığıyla TXT kaydı eklemek, alan adınızın doğrulama süreçleri, SPF ve DKIM ayarları gibi çeşitli amaçlar için kritik öneme sahiptir. Bu işlemi doğru şekilde yapabilmek, web sitenizin güvenliği ve e-posta teslimatı açısından büyük fayda sağlar.

İşte adım adım TXT kaydı ekleme süreci:

1. cPanel’e giriş yapın: Hosting sağlayıcınızın cPanel giriş adresine kullanıcı adı ve şifrenizle erişim sağlayın.

1. Domain veya DNS bölmesine erişin: Ana sayfada, genellikle "Domains" veya "Zone Editor" gibi isimlerle geçen DNS yönetim bölümüne tıklayın.

1. Zone Editor veya DNS Yönetimi: "Zone Editor" seçeneğine tıkladığınızda, alan adınıza ait DNS kayıtlarını görebilirsiniz.

1. Yeni TXT kaydı ekleyin: "Add Record" veya "Create" seçeneğine tıklayın. Açılan formda şu bilgileri doldurun:

• Name (Ad): Genellikle alan adınız veya alt alan adı (örneğin, @ veya _acme-challenge).
  • Type (Tür): TXT olarak seçin.
  • TTL: Varsayılan değeri kullanabilirsiniz veya belirli bir süre belirleyebilirsiniz.
  • Record Value (Değer): Bu alana, doğrulama veya SPF gibi amaçlar için verilen TXT değerini girin.

1. Kaydı kaydedin: Formu doldurduktan sonra "Save" veya "Add Record" butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

1. Değişikliklerin yayılmasını bekleyin: DNS değişiklikleri, genellikle birkaç dakika ile birkaç saat arasında yayılır.

Bu adımlarla, cPanel üzerinden TXT kaydı ekleme işlemi tamamlanır. Günümüzde çoğu cPanel arayüzü kullanıcı dostu ve adımları takip etmek oldukça basittir; yine de DNS kayıtlarının doğru yapılandırılması, özellikle e-posta doğrulama ve güvenlik için kritiktir.

Herhangi bir sorun yaşarsanız, DNS değişikliklerinin doğru yapıldığını ve yayılma sürecinin tamamlandığını tekrar kontrol etmek faydalıdır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi