cPanel Kurulumu Nasıl Yapılır?

0 Yanıt 1 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
cPanel kurulumu, sunucu yönetiminde kullanılan en popüler ve güçlü kontrol panellerinden biridir. Bu süreç, temel olarak birkaç adımı içerir ve dikkatli bir planlama ile sorunsuz tamamlanabilir. Öncelikle, cPanel’in lisanslı ve uyumlu bir Linux işletim sistemi üzerinde çalışması gerektiğini bilmek önemlidir. En yaygın kullanılan sistemler CentOS, CloudLinux ve AlmaLinux’tur. Kurulum sürecine başlamadan önce, sunucunun temel yapılandırmasını ve güvenlik ayarlarını doğru yapmak kritik önem taşır.

İlk adım olarak, sunucuya SSH ile bağlanmanız gerekir. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra, sunucunun güncel ve stabil olmasını sağlamak adına işletim sisteminizi güncellemek iyi bir başlangıçtır. Ardından, cPanel’in resmi kurulum script’ini kullanmak en hızlı ve güvenilir yöntemdir. Bu script, cPanel’in tüm yapılandırmasını otomatikleştirir ve güncel versiyonu kurar. Script’i çalıştırmadan önce, gerekli bağımlılıkların ve minimum sistem gereksinimlerinin karşılandığından emin olunmalı. Kurulum komutu genellikle şu şekildedir:

KOD
123# cd /home
[b]curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest[/b]
[b]sh latest
[/b]

Kurulum birkaç dakika ile yarım saat arasında sürebilir. Bu süre zarfında sunucu yeniden başlatılabilir ve çeşitli ayarlamalar yapılabilir. Kurulum tamamlandıktan sonra, tarayıcı üzerinden sunucu IP adresine erişip cPanel giriş ekranını göreceksiniz. Buradan lisans bilgilerinizi girerek, yönetim paneline giriş yapabilirsiniz.

Son olarak, güvenlik ve optimizasyon ayarlarını yapılandırmak, e-posta ve DNS ayarlarını düzenlemek, hosting ihtiyaçlarına göre özelleştirmek gerekir. Bu aşamalar, cPanel’in uzun vadede güvenli ve stabil çalışması için önemlidir.

cPanel kurulum süreci, başlangıçta karmaşık görünebilir ancak doğru adımlar izlendiğinde oldukça sorunsuz tamamlanabilir. Bu süreç, özellikle hosting sağlayıcıları ve sistem yöneticileri için temel bir bilgi birikimi oluşturmaktadır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi