Tartışma

CyberPanel ile AlmaLinux VDS Yönetimi: Python Botları Taşıma (Migration) ve Bant Genişliği (Bandwidth) Sınırlandırma

Başlatan Cadaloz · 27 Ağu 2026 22:21 · 4 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
CyberPanel, web sunucu yönetimi için kullanıcı dostu bir arayüz sağlayarak AlmaLinux gibi işletim sistemleri üzerinde etkili bir yönetim deneyimi sunar. Bu yazıda, Python tabanlı botların AlmaLinux üzerindeki bir VDS (Virtual Dedicated Server) ortamına nasıl taşınacağı ve bant genişliği sınırlandırma işlemleri üzerinde durulacaktır.

Öncelikle, Python botlarının taşınması süreci iki ana adımdan oluşur: mevcut botun yedeğini almak ve bu yedeği yeni sunucuda çalıştırmaktır. İlk olarak, mevcut sunucuda gerekli olan dosyaları ve bağımlılıkları yedeklemek önemlidir. Bunun için,
CODE
1tar -czvf bot_yedeği.tar.gz /path/to/bot
komutunu kullanarak botun bulunduğu dizini sıkıştırabilirsiniz. Ardından, bu yedeği FTP veya SCP (Secure Copy Protocol) kullanarak yeni AlmaLinux sunucunuza aktarabilirsiniz.

Yeni sunucuda, Python ve gerekli kütüphanelerin kurulu olduğundan emin olun. Bunun için,
CODE
1yum install python3 python3-pip
komutunu kullanarak Python 3 ve pip’i yükleyebilirsiniz. Yedek dosyasını yeni sunucuya taşıdıktan sonra,
CODE
1tar -xzvf bot_yedeği.tar.gz
komutunu kullanarak dosyaları açabilirsiniz. Son olarak, gerekli Python bağımlılıklarını yüklemek için
CODE
1pip install -r requirements.txt
komutunu çalıştırmalısınız.

Bant genişliği sınırlandırma, sunucu kaynaklarının verimli kullanımı açısından kritik bir öneme sahiptir. CyberPanel üzerinde bant genişliği sınırlandırmak için, yönetim paneline giriş yaparak "Account" sekmesine gidin ve sınırlamak istediğiniz kullanıcıyı seçin. Burada, "Bandwidth Limit" seçeneği ile kullanıcıya atanacak maksimum bant genişliği değerini belirleyebilirsiniz. Örneğin, 1 GB'lık bir limit koyarak, bu kullanıcının aylık veri transferini kontrol altına alabilirsiniz.

Sonuç olarak, CyberPanel ile AlmaLinux VDS yönetiminde Python botlarının taşınması ve bant genişliği sınırlandırma işlemleri, uygun adımlar atıldığında oldukça basit bir süreçtir. Bu yöntemlerle sunucunuzun performansını artırabilir ve kaynaklarınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi