Konuyu Açan
CyberPanel, kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş özellikleri ile VPS yönetimini kolaylaştıran bir kontrol panelidir. Ubuntu tabanlı bir sunucuda CyberPanel kullanarak RaxBoard taşıma işlemi, adım adım bir süreç gerektirmektedir. Bu makalede, RaxBoard'unuzu CyberPanel ile Ubuntu VDS üzerinde nasıl taşıyacağınızı ve terminal (SSH) üzerinden bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi açıklayacağım.
Taşıma işlemi öncelikle mevcut RaxBoard kurulumunuzun yedeğini alarak başlamalıdır. Bu işlem için terminalden aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
Bu komut, RaxBoard dosyalarınızı sıkıştırarak bir yedek dosyası oluşturur. Yedek dosyanızı güvenli bir yere aktarın. Ardından, yeni Ubuntu VDS sunucunuza bağlanmak için SSH kullanın:
Yedek dosyanızı yeni sunucuya aktardıktan sonra, RaxBoard'u yüklemek için gerekli olan bağımlılıkları kurmalısınız. Aşağıdaki komutları kullanarak gerekli paketleri yükleyebilirsiniz:
RaxBoard yedeğinizi geri yüklemek için, öncelikle yedek dosyasını bulunduğunuz dizine açın:
Ardından, RaxBoard'un doğru çalışabilmesi için gerekli yapılandırma dosyalarını düzenlemeyi unutmayın. Bu adım, taşınma işleminin en kritik kısmıdır; çünkü her sunucunun yapılandırması farklılık gösterebilir.
Son olarak, RaxBoard'u başlatmak için gerekli komutları terminalde çalıştırmanız gerekecek. Örnek bir başlatma komutu şu şekildedir:
Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, RaxBoard'unuz yeni Ubuntu VDS üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamalıdır. Eğer bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sunucu log dosyalarını kontrol ederek hataların kaynağını bulabilirsiniz. CyberPanel ve SSH ile VDS yönetimi, kullanıcıların sistemlerini daha etkin bir şekilde kontrol etmelerini sağlar ve bu tür taşıma işlemleri, sistem yöneticileri için sık karşılaşılan bir durumdur.
Taşıma işlemi öncelikle mevcut RaxBoard kurulumunuzun yedeğini alarak başlamalıdır. Bu işlem için terminalden aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
CODE
1tar -cvzf raxboard_backup.tar.gz /path/to/raxboardBu komut, RaxBoard dosyalarınızı sıkıştırarak bir yedek dosyası oluşturur. Yedek dosyanızı güvenli bir yere aktarın. Ardından, yeni Ubuntu VDS sunucunuza bağlanmak için SSH kullanın:
CODE
1ssh user@ip_addressYedek dosyanızı yeni sunucuya aktardıktan sonra, RaxBoard'u yüklemek için gerekli olan bağımlılıkları kurmalısınız. Aşağıdaki komutları kullanarak gerekli paketleri yükleyebilirsiniz:
CODE
12sudo apt update
sudo apt install package_nameRaxBoard yedeğinizi geri yüklemek için, öncelikle yedek dosyasını bulunduğunuz dizine açın:
CODE
1tar -xvzf raxboard_backup.tar.gzArdından, RaxBoard'un doğru çalışabilmesi için gerekli yapılandırma dosyalarını düzenlemeyi unutmayın. Bu adım, taşınma işleminin en kritik kısmıdır; çünkü her sunucunun yapılandırması farklılık gösterebilir.
Son olarak, RaxBoard'u başlatmak için gerekli komutları terminalde çalıştırmanız gerekecek. Örnek bir başlatma komutu şu şekildedir:
CODE
1sudo systemctl start raxboardTüm bu adımları tamamladıktan sonra, RaxBoard'unuz yeni Ubuntu VDS üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlamalıdır. Eğer bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, sunucu log dosyalarını kontrol ederek hataların kaynağını bulabilirsiniz. CyberPanel ve SSH ile VDS yönetimi, kullanıcıların sistemlerini daha etkin bir şekilde kontrol etmelerini sağlar ve bu tür taşıma işlemleri, sistem yöneticileri için sık karşılaşılan bir durumdur.