Tartışma

Denetim Masası Kullanarak Windows Server Sürücü (Driver) Çökmesi ve Ünlem İşareti Çözümü

Başlatan Byte · 27 Ağu 2026 09:40 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Windows Server işletim sistemlerinde sürücü çökmesi, genellikle uyumsuz veya güncel olmayan sürücülerden kaynaklanır. Bu durum, sistemin stabilitesini tehdit edebilir ve farklı donanım bileşenlerinin düzgün çalışmamasına yol açabilir. Denetim Masası, bu tür sorunların çözümünde önemli bir araçtır. Aşağıda, Denetim Masası kullanarak sürücü çökmesi ve sistemdeki ünlem işaretlerinin çözümüne dair adımları detaylı şekilde inceleyeceğiz.

1. Denetim Masası'na Erişim:
Öncelikle, Denetim Masası'na erişmeniz gerekiyor. Başlat menüsünü açın ve "Denetim Masası" yazın. Ardından çıkan sonuçlardan Denetim Masası'nı seçin.

2. Aygıt Yöneticisi'ni Bulun:
Denetim Masası açıldığında, "Sistem ve Güvenlik" başlığı altında "Aygıt Yöneticisi" seçeneğine tıklayın. Aygıt Yöneticisi, sistemdeki tüm donanım bileşenlerini ve bunların sürücülerini listeleyecektir.

3. Sürücü Sorunlarını Belirleyin:
Aygıt Yöneticisi'nde, üzerinde ünlem işareti bulunan sürücüleri arayın. Bu işaret, sürücünün düzgün çalışmadığını veya güncellenmesi gerektiğini gösterir. Örneğin, "Ağ Bağdaştırıcıları" veya "Görüntü bağdaştırıcıları" gibi kategorilerde sorunlu sürücüleri tespit edebilirsiniz.

4. Sürücü Güncellemesi:
Sorunlu sürücüye sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle" seçeneğini seçin. Windows, güncellemeleri otomatik olarak kontrol edecek ve varsa en son sürümü yükleyecektir. Eğer Windows güncellemesi bulamazsa, donanım üreticisinin web sitesinden sürücüyü manuel olarak indirip yüklemeyi düşünebilirsiniz.

5. Sürücü Kaldırma ve Yeniden Yükleme:
Eğer sürücüyü güncelleme işlemi sorunu çözmezse, sorunlu sürücüyü kaldırmayı deneyin. Sağ tıklayıp "Cihazı Kaldır" seçeneğini seçin. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın; Windows, gerekli sürücüleri otomatik olarak yeniden yükleyecektir.

Bu adımlar, Windows Server üzerindeki sürücü çökmesi ve ünlem işareti sorunlarını çözmede etkili bir yöntem sunar. Donanım ve yazılım uyumluluğu, sistemin performansını doğrudan etkileyen önemli bir faktördür. Sorunların çözümü için bu süreçleri düzenli olarak takip etmek faydalıdır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi