Konuyu Açan
DirectAdmin, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü yönetim özellikleri ile sanal sunucu yönetiminde tercih edilen bir kontrol panelidir. AlmaLinux ise, CentOS'un devamı niteliğinde bir dağıtım olarak güvenilir bir temel sunmaktadır. XenForo gibi bir forum yazılımını bu ortamda taşımak, dikkatli bir planlama ve adım adım uygulama gerektirir. İşte bu süreçte izlemeniz gereken temel adımlar:
Bu adımları dikkatlice takip ederek DirectAdmin ile AlmaLinux VDS üzerinde XenForo forumunuzu başarıyla taşıyabilir ve yönetebilirsiniz. Sunucu yönetimi ve XenForo kurulumu ile ilgili daha fazla bilgi veya deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
- Sunucu Hazırlığı: AlmaLinux VDS sunucunuzu DirectAdmin ile yapılandırmadan önce, temel güncellemeleri yapmak önemlidir. SSH ile sunucuya bağlanarak aşağıdaki komutu kullanarak sistemi güncelleyebilirsiniz:
CODE12
sudo dnf update -y
- DirectAdmin Kurulumu: DirectAdmin’i kurmak için gerekli bağımlılıkları yükleyin. Aşağıdaki komutları takip ederek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz:
CODE12345
cd /usr/local/src wget http://www.directadmin.com/setup.sh chmod 755 setup.sh ./setup.sh
Kurulum sırasında sizden bazı bilgiler istenecektir. Lisans anahtarınızı ve yönetici kullanıcı bilgilerinizi girerek kurulumu tamamlayın.
- XenForo için Gereksinimler: XenForo, PHP, MySQL ve gerekli uzantılara ihtiyaç duyar. AlmaLinux üzerinde bu gereksinimleri karşılamak için şu komutları kullanabilirsiniz:
CODE12
sudo dnf install php php-mysqlnd php-xml php-mbstring mysql-server
- XenForo Taşıma İşlemi: Öncelikle mevcut XenForo dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyin. Eski sunucunuzdan dosyaları FTP veya SCP aracılığıyla yeni sunucunuza aktarın. Ayrıca, veritabanınızı şu komutla yedekten geri yükleyin:
CODE12
mysql -u kullanıcı_adı -p yeni_veritabanı < yedek.sql
- XenForo Kurulumu: Yedeklediğiniz dosyaları doğru dizine yerleştirdikten sonra, tarayıcınız üzerinden XenForo kurulumunu başlatın. Kurulum sırasında veritabanı bilgilerini doğru girdiğinizden emin olun.
- Son Kontroller: Kurulum tamamlandıktan sonra, forumunuzun düzgün çalıştığından emin olmak için gerekli testleri yapın. Gerekirse, .htaccess dosyası ve diğer yapılandırmaları kontrol edin.
Bu adımları dikkatlice takip ederek DirectAdmin ile AlmaLinux VDS üzerinde XenForo forumunuzu başarıyla taşıyabilir ve yönetebilirsiniz. Sunucu yönetimi ve XenForo kurulumu ile ilgili daha fazla bilgi veya deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.