cPanel'de Yedekleme Nasıl Yapılır?

0 Yanıt 1 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
[cPanel], web sitesi sahipleri için kritik bir araçtır ve düzenli yedekleme, olası veri kayıplarını önlemenin temel yollarından biridir. cPanel üzerinde yedekleme işlemi, hem kullanıcı dostu arayüzü hem de çeşitli yedekleme seçenekleriyle oldukça kolaydır. İşte adım adım nasıl yapabileceğinize dair detaylar:

İlk olarak, cPanel giriş panelinize erişin. Giriş yaptıktan sonra, ana menüde "Yedekleme" veya "Backup" isimli bölümü bulun. Bu bölüm genellikle "Dosya Yönetimi" veya "Yönetim" kategorileri altında yer alır. Burada karşılaşacağınız temel seçenekler şunlardır:

1. Tam Yedekleme (Full Backup): Bu seçenek, tüm hesabınızın (dosyalar, veritabanları, ayarlar vb.) tam bir kopyasını oluşturur. Özellikle site taşımalarında veya büyük veri setlerinin yedeklenmesinde tercih edilir. Bu yedeği, tercihen, yerel bilgisayarınıza indirebilirsiniz veya belirli bir FTP adresine gönderebilirsiniz.

1. Düzenli Yedekler (Partial Backups): Bu, sadece belirli bileşenleri yedekler. Örneğin, sadece veritabanlarını veya sadece site dosyalarını. Bu seçeneği kullanırken, ihtiyacınıza göre farklı bileşenleri ayrı ayrı yedekleyebilirsiniz.

1. Yedekleme İndir: Tam veya parçalı yedekleme işlemi tamamlandığında, bu bağlantı üzerinden yedek dosyanızı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

1. Yedek Yükleme: Yeni yedekleri yüklemek veya geri yükleme yapmak için de bu bölümü kullanabilirsiniz. Ancak, geri yükleme işlemi dikkatli yapılmalıdır çünkü mevcut verilerin üzerine yazabilir.

Yedekleme işlemi sırasında, özellikle büyük siteler veya yoğun trafik alanlar için zamanlama önemlidir. Ayrıca, yedekleri düzenli aralıklarla almak, olası beklenmedik durumlarda güvenliğinizi artırır. Ek olarak, yedekleri farklı lokasyonlara kaydetmek ve otomatik yedekleme ayarlarını yapılandırmak da iyi bir uygulamadır.

Sonuç olarak, cPanel'de yedekleme, kullanıcıların veri bütünlüğünü koruması ve olası sorunlara karşı hazırlıklı olması açısından kritik bir işlemdir. Bu adımları takip ederek, sitenizin ve verilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi