Konuyu Açan
Google Ad Manager, dijital reklamcılığın yönetiminde güçlü bir araçtır ve GPT etiketleri (Google Publisher Tags), reklam alanlarının doğru bir şekilde yönetilmesi için kritik bir öneme sahiptir. Bu etiketler, reklam sunumunu optimize etmek ve performans verilerini toplamak için kullanılır. İşte Google Ad Manager'da GPT etiketlerini eklemek için adım adım bir rehber:
Bu adımlar, Google Ad Manager üzerinde GPT etiketlerini doğru bir şekilde eklemenin temelini oluşturur. Herhangi bir sorun ya da hata ile karşılaşırsanız, Google'ın resmi dökümantasyonuna başvurabilir veya topluluk forumlarından yardım alabilirsiniz.
- Adım 1: Google Ad Manager Hesabı Oluşturun
Öncelikle, Google Ad Manager hesabınızı oluşturmalısınız. Bu işlem, reklam yayınlama sürecinizin temelini atar.
- Adım 2: Reklam Birimi Tanımlayın
Reklam birimi oluşturarak başlayın. Bu işlem, hangi tür reklamların gösterileceğini belirlemenizi sağlar. Google Ad Manager arayüzünden “Reklam Birimleri” sekmesine gidin ve yeni bir birim oluşturun.
- Adım 3: Etiketleri Alın
Oluşturduğunuz reklam biriminin etiketini almak için “Etiketler” sekmesine gidin. Burada, ilgili reklam birimi için oluşturulmuş olan GPT etiketini göreceksiniz. Bu etiket, reklam alanınızı tanımlamak için kullanılacaktır.
- Adım 4: Etiketleri Web Sitenize Ekleyin
Alınan etiketleri web sitenizin HTML koduna yerleştirmeniz gerekir. Etiketleri, sayfanızın başlık bölümüne ve reklam alanının bulunduğu yere eklemelisiniz. Örneğin:
CODE123456789
window.googletag = window.googletag || {}; googletag.cmd = googletag.cmd || []; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/1234567/example_ad', [300, 250], 'div-gpt-ad-123456789-0').addService(googletag.pubads()); googletag.enableServices(); });
- Adım 5: Test ve Doğrulama
Son olarak, etiketlerinizi test ederek doğru çalıştığından emin olun. Google Ad Manager'ın "Önizleme" aracını kullanarak reklamların doğru bir şekilde yüklendiğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca tarayıcı konsolunda herhangi bir hata olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
Bu adımlar, Google Ad Manager üzerinde GPT etiketlerini doğru bir şekilde eklemenin temelini oluşturur. Herhangi bir sorun ya da hata ile karşılaşırsanız, Google'ın resmi dökümantasyonuna başvurabilir veya topluluk forumlarından yardım alabilirsiniz.