Konuyu Açan
Bu yazıda, Google Ad Manager ve Prebid.js entegrasyonunu adım adım nasıl gerçekleştireceğinizi detaylı bir şekilde ele alacağız. Prebid.js, açık kaynaklı bir reklam ambarı olup, reklam alanlarınızı optimize etmek için çeşitli reklam kaynaklarını bir araya getirmenizi sağlar. İşte kurulum süreci:
Öncelikle, Prebid.js kütüphanesini indirin. Bunun için, Prebid.js’in resmi web sitesinden mevcut sürümü indirebilir veya GitHub üzerinden kaynak kodunu alabilirsiniz. İndirdikten sonra, gerekli yapılandırmaları yapmanız gerekecek.
Bu adımları izleyerek, Google Ad Manager ve Prebid.js entegrasyonunuzu başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Reklam gelirlerinizi artırmak için bu optimizasyon oldukça önemlidir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, dokümantasyonları inceleyebilir veya topluluk forumlarında yardım isteyebilirsiniz.
Öncelikle, Prebid.js kütüphanesini indirin. Bunun için, Prebid.js’in resmi web sitesinden mevcut sürümü indirebilir veya GitHub üzerinden kaynak kodunu alabilirsiniz. İndirdikten sonra, gerekli yapılandırmaları yapmanız gerekecek.
- Prebid.js Yapılandırma: AdManager için gerekli olan Prebid.js yapılandırmasını oluşturun. Bu aşamada, reklam birimlerinizi tanımlamanız gerekiyor. Aşağıdaki örnekte, bir reklam birimi tanımlama şekli gösterilmektedir:
CODE
12345678910111213141516171819
var adUnits = [
{
code: 'div-gpt-ad-123456789-0',
mediaTypes: {
banner: {
sizes: [[300, 250], [300, 600]]
}
},
bids: [
{
bidder: 'appnexus',
params: {
placementId: '123456'
}
}
]
}
];
- Prebid.js Yükleme: Prebid.js dosyanızı HTML sayfanıza ekleyin. Aşağıdaki kodu sayfanızın
<head>bölümüne yerleştirin:
CODE
12
- Reklam İsteklerinin Gönderilmesi: Prebid.js’i başlatın ve reklam isteklerinizi gönderin. Bu, reklam alanınızın nasıl yüklenmesi gerektiğini belirler. Örnek kod:
CODE
123456789
pbjs.que.push(function() {
pbjs.addAdUnits(adUnits);
pbjs.requestBids({
bidsBackHandler: function(bidResponses) {
// Reklam yerleştirme işlemleri
}
});
});
- Google Ad Manager Entegrasyonu: Reklam isteklerinizi Google Ad Manager ile eşleştirin. Bunun için, Ad Manager’da oluşturduğunuz reklam birimlerinin ID’lerini kullanarak, Prebid.js ile yanıtlarını alıp bu alanlara yerleştirmelisiniz.
- Son Kontroller: Tüm ayarlarınızı yaptıktan sonra, sayfanızı test edin. Farklı tarayıcılarda ve cihazlarda reklamların düzgün bir şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.
Bu adımları izleyerek, Google Ad Manager ve Prebid.js entegrasyonunuzu başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Reklam gelirlerinizi artırmak için bu optimizasyon oldukça önemlidir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, dokümantasyonları inceleyebilir veya topluluk forumlarında yardım isteyebilirsiniz.