Google Ads platformunda yürütülen reklamların güvenilirliğini artırmak ve platformun sahte hesaplar veya yanlış bilgilerle kullanılmasını engellemek amacıyla işletme doğrulama süreci zorunlu hale getirildi. Bu süreç, özellikle belirli sektörlerde ve yüksek bütçeli kampanyalarda sıkça karşımıza çıkar. İşte adım adım nasıl yapılacağına dair detaylar:
1. Google Ads Hesabına Giriş ve Bildirim
İlk olarak, Google Ads hesabınıza giriş yapmanız ve doğrulama talebine ilişkin bildirim veya uyarı mesajını görmeniz gerekir. Bu, platformun size ulaşarak veya hesabınızın ayarları üzerinden doğrulama isteğini bildirmesiyle başlar.
2. İşletme Bilgilerinin Hazırlanması
Doğrulama için gereken temel bilgiler şu şekildedir:
- İşletme adı
- Fatura veya resmi belge ile kanıtlanmış vergi numarası veya kimlik bilgileri
- İşletmenin fiziksel adresi
- Telefon ve iletişim bilgileri
- Web sitesi (varsa) veya faaliyet alanı ile ilgili detaylar
İşletmeye ait resmi belge (fatura, vergi levhası, ticaret sicil kaydı vb.) genellikle istenir; bu belge, işletmenin yasal varlığını doğrulamak için gereklidir.
3. Doğrulama Sürecinin Başlatılması
Google Ads hesabınızda ilgili doğrulama bölümüne giderek, istenen bilgileri ve belgeleri yüklemeniz gerekir. Bu aşamada, platform size özel talimatlar ve doğrulama talep edilen belgeleri nasıl ve hangi formatta yükleyeceğinize dair detaylar sağlar.
4. Belgelerin İncelenmesi ve Onay
Yüklediğiniz belgeler Google tarafından incelenir. Bu süreç genellikle birkaç gün sürebilir ve ek bilgi istenebilir. Belgeleriniz uygun ve doğruysa, doğrulama başarılı olur ve hesabınız bütün reklam özellikleriyle aktif hale gelir. Aksi takdirde, hataları giderip tekrar denemeniz gerekebilir.
5. Doğrulama Sonrası Güvenlik ve Uyumluluk
İşletme doğrulaması tamamlandıktan sonra, Google Ads hesabınızın güvenliği ve uyumluluğu sağlanır. Bu aşamada, platformun politikalarına uygun hareket edip etmediğinizi düzenli olarak kontrol etmek ve güncel tutmak önemlidir.
Bu süreç, özellikle büyük ölçekli kampanyalar veya belirli sektörlerde (finans, sağlık, eğitim gibi) zorunlu hale gelir ve hesabın güvenilirliğini artırır. Doğrulama adımlarını doğru ve eksiksiz tamamlamak, reklamların kesintiye uğramaması ve platformun sunduğu avantajlardan tam anlamıyla faydalanmak açısından kritik öneme sahiptir.