Tartışma

Google Analytics PrestaShop Entegrasyonu

Başlatan ThreatSeeker · 27 Tem 2026 01:26 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Google Analytics, web sitenizin performansını ölçmek ve kullanıcı davranışlarını analiz etmek için hayati önem taşıyan bir araçtır. PrestaShop ise e-ticaret siteleri için popüler bir içerik yönetim sistemidir. Bu iki güçlü aracı birleştirerek, sitenizin verimliliğini artırabilir ve kullanıcı deneyimini geliştirebilirsiniz. Bu yazıda, Google Analytics'in PrestaShop ile nasıl entegre edileceğini adım adım açıklayacağım.

Öncelikle, Google Analytics hesabınızı oluşturmanız gerekiyor. Bunun için Google Analytics sayfasına gidin ve yeni bir hesap oluşturun. Hesabınızı oluşturduktan sonra, size verilen izleme kimliğini not edin; bu kimlik, sitenizdeki verileri toplamak için gereklidir.

PrestaShop üzerinde Google Analytics'i entegre etmek için şu adımları izleyin:

• Modül Yükleme: PrestaShop yönetim paneline giriş yapın. "Modüller" sekmesine gidin ve "Modül Yükle" seçeneğini seçin. Buradan, "Google Analytics" araması yaparak uygun modülü bulun ve yükleyin.
  • Modül Ayarları: Yükleme tamamlandıktan sonra, modül ayarlarına gidin. Burada, daha önce not aldığınız izleme kimliğini ilgili alana girin. Ayrıca, hangi verilerin toplanacağını belirlemek için gerekli seçenekleri işaretleyin.
  • Gelişmiş Ayarlar: İsterseniz, gelişmiş ayarlar bölümünden e-ticaret izleme gibi ek özellikleri etkinleştirebilirsiniz. Bu özellik, satışlarınızı ve dönüşüm oranlarınızı daha iyi analiz etmenize yardımcı olur.
  • Test ve Doğrulama: Değişiklikleri kaydettikten sonra, Google Analytics arayüzünde gerçek zamanlı raporlar kısmına gidin. Sitenizi ziyaret ederek, verilerin toplandığını doğrulayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Google Analytics'i PrestaShop sitenizle başarıyla entegre etmiş olursunuz. Bu entegrasyon sayesinde, kullanıcı davranışlarını daha iyi anlayabilir, satış süreçlerinizi optimize edebilir ve pazarlama stratejilerinizi geliştirebilirsiniz. Entegrasyon süreciyle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, forumlarda deneyimlerinizi paylaşarak çözüm bulabilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi