Google Search Console nasıl kurulur?

0 Yanıt 3 Görüntülenme
Puanlayanlar
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Google Search Console Nasıl Kurulur?

Google Search Console (GSC), web sitelerinin performansını izlemek ve optimize etmek için vazgeçilmez bir araçtır. Doğru kurulum, sitenizin Google arama sonuçlarındaki görünürlüğünü artırmak ve teknik sorunları tespit etmek açısından kritik öneme sahiptir. İşte adım adım kurulumu ve dikkat edilmesi gereken noktalar:

İlk olarak, Google hesabınızla Google Search Console hesabınıza giriş yapmalısınız. Ardından, yeni mülk ekleme sürecine geçin. Bu aşamada iki temel yöntem vardır:

1. Domain veya URL prefix yöntemi:

• Domain mülk eklemek istiyorsanız, DNS kaydıyla doğrulama yapmanız gerekir. Bu, tüm alt alan adlarını ve protokolü kapsar.
  • URL prefix mülk eklerken, HTML dosyası, meta etiketi veya Google Analytics gibi yöntemlerle doğrulama yapılabilir.

1. Doğrulama yöntemleri:

• DNS Kaydı: DNS sağlayıcınızın yönetim paneline erişip, verilen TXT kaydını eklemelisiniz.
  • HTML Dosyası: Web sunucunuza doğrulama için verilen HTML dosyasını yüklemelisiniz.
  • Meta Etiketi: Ana sayfanızın <head> bölümüne verilen meta etiketi eklenir.
  • Google Analytics veya Google Tag Manager: Bu araçlar zaten kullanılıyorsa, doğrudan doğrulama sağlanabilir.

Doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra, GSC otomatik olarak sitenizin performans verilerini toplamaya başlar. Ayrıca, sitemap.xml dosyanızı eklemeniz, Google’ın sitenizi daha iyi anlaması ve indeksleme sürecini kolaylaştırması açısından önemlidir.

Kurulum tamamlandıktan sonra, düzenli olarak GSC raporlarını inceleyerek, indeksleme hatalarını, mobil uyumluluk sorunlarını ve anahtar kelime performansını takip etmek, SEO çalışmalarınızın etkinliğini artıracaktır.

Son olarak, Google Search Console’un sunduğu uyarı ve önerileri dikkate alarak, sitenizin arama görünürlüğünü sürekli iyileştirmeye devam edebilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi