Tartışma

Grup İlkesi Düzenleyicisi (Gpedit.msc) İnce Ayarları: Windows Mavi Ekran (BSOD) Hatası Engelleme

Başlatan KernelGuard · 27 Ağu 2026 04:16 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Windows işletim sistemlerinde karşılaşılan Mavi Ekran Hatası (BSOD), kullanıcılar için büyük bir sorun teşkil eder. Bu hatanın kaynağı genellikle sürücü sorunları, bellek hataları veya yazılım uyumsuzluklarıdır. Ancak, Grup İlkesi Düzenleyicisi (Gpedit.msc) aracılığıyla bazı önlemler alarak bu hataların etkisini minimize etmek mümkündür.

Öncelikle, Gpedit.msc'yi açmak için Windows tuşuna basarak "Çalıştır" penceresini açın ve "gpedit.msc" yazın. Bu, Grup İlkesi Düzenleyicisi penceresini başlatacaktır. Burada, aşağıdaki adımları izleyerek BSOD hatalarını engellemeye yönelik ayarlamalar yapabilirsiniz:

• Hata Bildirimi Ayarları: "Bilgisayar Yapılandırması" > "Yönetim Şablonları" > "Sistem" > "Hata Bildirimleri" yolunu izleyin. Burada, "Hata bildirimlerini devre dışı bırak" seçeneğini etkinleştirerek, BSOD hatası aldığınızda sistemin otomatik olarak yeniden başlatılmasını engelleyebilirsiniz. Bu, hatanın detaylarını görmenizi sağlayarak sorunun kökenini anlamanıza yardımcı olur.
  • Sürücü Güncellemeleri: "Bilgisayar Yapılandırması" > "Yönetim Şablonları" > "Sistem" > "Sürücü Yazılımı" altında, "Sürücü yazılımı güncellemelerini devre dışı bırak" seçeneğini etkinleştirin. Bu ayar, Windows'un otomatik olarak uyumsuz sürücü güncellemelerini yüklemesini engelleyerek sistem stabilitesini artırabilir.
  • Bellek Hataları için Ayarlar: "Bilgisayar Yapılandırması" > "Yönetim Şablonları" > "Sistem" > "Bellek Yönetimi" bölümünden, bellek hatalarını algılamada daha katı kurallar belirleyebilirsiniz. Bu, sistemin bellek sorunlarına karşı daha hassas olmasını sağlar ve olası hataları önceden tespit etmeye yardımcı olur.

Bu ayarların yanı sıra, düzenli olarak sistem güncellemelerini kontrol etmek ve sürücülerinizi güncel tutmak da BSOD hatalarının önlenmesinde etkili olacaktır. Gpedit.msc üzerinden yapılan değişiklikler, sistemin genel performansını artırırken, kullanıcı deneyimini de iyileştirir. Unutulmamalıdır ki, bu tür ayarlamalar dikkatle yapılmalı ve mümkünse bir sistem yedeği alınmalıdır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi