Tartışma sabit

KADES Nedir? Kadın Acil Destek Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Başlatan Aslı · 11 Oca 2026 22:22 · 80 Görüntülenme · 1 Yanıtlar
Konuyu Açan #0

Kadına yönelik şiddetle mücadelede en önemli dijital araçlardan biri olan KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması), İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış hayati bir uygulamadır.

Bu rehberimizde KADES'in ne olduğunu, telefonunuza nasıl kuracağınızı ve acil durumlarda nasıl kullanacağınızı adım adım anlatıyoruz.

🚨 KADES Nedir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına geliştirilmiş resmi bir mobil uygulamadır.

Akıllı telefon kullanıcısı kadınlar, bu uygulamayı telefonlarına indirerek acil durumlarda tek bir tuşla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı acil çağrı merkezlerine ihbarda bulunabilirler.

📲 KADES Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Uygulamayı kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İndirme: Telefonunuzun işletim sistemine göre Google Play Store (Android) veya Apple App Store (iOS) üzerinden "KADES" yazarak uygulamayı indirin.
  2. Kayıt Olma: Uygulamayı açtığınızda T.C. Kimlik Numaranızı girmeniz istenecektir.
  3. Doğrulama: Emniyet Genel Müdürlüğü veri tabanından kimlik kontrolü yapılır ve telefonunuza bir SMS doğrulama kodu gönderilir.
  4. Aktivasyon: Gelen kodu uygulamaya girerek kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

📍 Acil Durumda Nasıl Kullanılır?

KADES uygulamasının en önemli özelliği hızdır. Tehlike anında polise veya jandarmaya adres tarifi yapmakla uğraşmadan konumunuzu doğrudan yetkililere iletir.

• Uygulamayı açın.
  • Ekrandaki "Yardım İste" (SOS) butonuna basın.
  • Konum bilginiz açık olmalıdır (Uygulama kullanırken konum erişimine izin vermeyi unutmayın).
  • Butona bastığınız anda ihbarınız en yakın kolluk birimine düşer ve ekipler derhal bulunduğunuz konuma yönlendirilir.

⚠️ Önemli Notlar

• Konum Servisi: Uygulamanın çalışabilmesi için telefonunuzun konum (GPS) özelliğinin açık olması şarttır.
  • Yanlış İhbar: Hayati bir uygulama olduğu için asılsız ihbarlarda bulunulmaması, gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaşılmasını engellememek adına önemlidir.
  • Kimler Kullanabilir?: Sadece kadın vatandaşlarımız bu uygulamaya kayıt olup kullanabilirler.

Archive Forum olarak hatırlatıyoruz: Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Telefonunuzda KADES'in yüklü olması, sizin veya bir yakınınızın hayatını kurtarabilir. Lütfen bu uygulamayı indirin ve çevrenizdeki kadınlara da indirmeleri konusunda yardımcı olun.
Konuyu Açan #1

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi