Tartışma

LiteSpeed Enterprise Sistemlerde CyberPanel ile Adım Adım Kurulum: Veritabanı (MariaDB/MySQL) Şişmesi Nasıl Aşılır?

Başlatan ZeroLatency · 06 Eyl 2026 17:55 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
CyberPanel, LiteSpeed Enterprise ile birlikte kullanıldığında, yüksek performanslı web barındırma çözümleri sunar. Ancak, veritabanı büyümesi, özellikle MariaDB veya MySQL kullanırken, sistem kaynaklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, kurulum ve yapılandırma sırasında dikkat edilmesi gereken temel noktalar ve alınabilecek önlemler önemlidir.

İlk olarak, doğru kurulum adımlarını izlemek ve gerekli ön yapılandırmaları yapmak gerekir. CyberPanel'i yüklerken, önerilen sistem gereksinimlerini karşılamak ve disk alanını önceden planlamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçer. Kurulumun ardından, MariaDB veya MySQL yapılandırma dosyasında (my.cnf veya my.ini) yapılacak ayarlamalar, veritabanı performansını optimize edip büyümesini kontrol altına alabilir.

Veritabanı şişmesini engellemek için en önemli adımlardan biri, otomatik büyüme ve log döndürme politikalarının düzgün ayarlanmasıdır. Örneğin, innodb_log_file_size ve max_connections gibi parametreleri sisteminizin kullanımına göre optimize etmek, gereksiz kaynak tüketimini önler. Ayrıca, düzenli olarak yedek almak ve eski verileri arşivlemek, veritabanı boyutunun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

Bir diğer strateji ise, veritabanı tablolarında uygun indeksleme ve gereksiz verilerin temizlenmesidir. Ayrıca, düzenli bakım ve temizlik işleri, örneğin OPTIMIZE TABLE komutlarıyla, veritabanı performansını korur ve gereksiz büyümeyi yavaşlatır. Bunların yanı sıra, gerekirse veritabanı partitioning veya sharding gibi büyük veri yönetim teknikleri de değerlendirilebilir.

Sonuç olarak, CyberPanel ile LiteSpeed Enterprise üzerinde MariaDB veya MySQL kullanırken, veritabanı büyümesini kontrol altına almak için yapılandırma ve bakım rutinlerine özen göstermek gerekir. Bu, sistemin kararlılığını artırır ve uzun vadede sürdürülebilir performans sağlar.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 2, Misafirler: 0)
Toplam: 2 (üyeler: 2, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi