Tartışma

MacBook Recovery Modu Kernel Panic Hatası ve Güvenli Mod ile Temizlik

Başlatan ZeroLatency · 25 Ağu 2026 19:56 · 2 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
MacBook kullanıcıları, zaman zaman çeşitli yazılım ve donanım sorunlarıyla karşılaşabilir. Bu sorunlardan biri, Recovery Modu'nda kernel panic hatasıdır. Bu hata, sistemin beklenmedik bir şekilde durması veya yeniden başlatılması anlamına gelir. Kernel panic, genellikle işletim sisteminin çekirdek düzeyinde bir problemle karşılaştığını gösterir. Bu durum, donanım arızaları, uyumsuz yazılımlar veya hatalı güncellemeler gibi farklı sebeplerden kaynaklanabilir.

Kernel panic hatasıyla karşılaştığınızda, öncelikle MacBook'unuzu Recovery Modu'nda başlatmanız önerilir. Bunu yapmak için, bilgisayarı kapatın ve ardından açma düğmesine basarken Command (⌘) + R tuşlarına basılı tutun. Recovery Modu'na girdiğinizde, burada birkaç seçenekle karşılaşacaksınız. Disk Utility (Disk İzlencesi) aracını kullanarak, diskinizi kontrol edebilir ve onarabilirsiniz. Diskinizi tarayıp, hataları bulması ve düzeltmesi için "First Aid" (İlk Yardım) seçeneğini kullanabilirsiniz.

Eğer disk onarımından sonuç alamazsanız, Güvenli Modu kullanarak sistemi başlatmayı deneyebilirsiniz. Güvenli Mod, yalnızca gerekli olan temel yazılımları yükleyerek sistemi açar. Bu modda, yüklenen üçüncü parti uygulamalar devre dışı kalır ve bu sayede sorunun kaynağını teşhis etme imkanı sunar. MacBook'unuzu güvenli modda başlatmak için, bilgisayarınızı kapatın, ardından açma düğmesine basarken Shift tuşuna basılı tutun. Güvenli Mod'da, sistemin hızını artırmak için önbelleği temizleyebilir ve gereksiz dosyaları kaldırarak diskinizi optimize edebilirsiniz.

Bu adımlar, kernel panic hatasını çözmeniz için faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, profesyonel yardım almak ve donanım bileşenlerini kontrol ettirmek en sağlıklı yol olacaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi