Tartışma

macOS Anahtar Zinciri (Keychain) Bootloop (Sonsuz Döngü) ve Donanım Testi (AHT)

Başlatan SilentOperator · 26 Ağu 2026 20:36 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Anahtar Zinciri (Keychain), macOS işletim sisteminde kullanıcıların şifrelerini, güvenlik anahtarlarını ve diğer gizli bilgileri saklamak için kullanılan bir araçtır. Ancak, bazı kullanıcılar Anahtar Zinciri'nin neden olduğu bootloop (sonsuz döngü) sorunlarıyla karşılaşabilmektedir. Bu durum, sistemin açılışında sürekli olarak yeniden başlatılmasıyla kendini gösterir. Sorunun kaynağı genellikle Anahtar Zinciri verilerinin bozulması veya uyumsuz bir yazılım güncellemesi olabilir.

Bootloop sorununu gidermek için ilk adım, macOS'un güvenli modda başlatılmasıdır. Güvenli modda başlatmak için, bilgisayar açılırken "Shift" tuşuna basılı tutmak gerekir. Bu, yalnızca temel hizmetlerin yüklenmesini sağlar ve bozuk Anahtar Zinciri dosyalarının sorun yaratmasını engelleyebilir. Güvenli modda, Anahtar Zinciri erişim aracını açarak bozuk verileri kontrol edebilir ve gerekirse sıfırlayabilirsiniz.

Bir diğer önemli adım ise donanım testi (Apple Hardware Test - AHT) gerçekleştirmektir. AHT, donanım bileşenlerinizin sağlığını kontrol etmek için kullanılabilir. Bu testi başlatmak için, bilgisayarın açılışında "D" tuşuna basarak AHT'yi çalıştırabilirsiniz. Bu test, RAM, depolama ve diğer bileşenleri tarayarak potansiyel donanım sorunlarını ortaya çıkarabilir.

Sorunlar devam ediyorsa, macOS'u yeniden yüklemek veya işletim sisteminin güncel olduğundan emin olmak da çözüm yolları arasında yer alır. Anahtar Zinciri sorunları, sistemin genel performansını etkileyebilir; bu nedenle, düzenli olarak yedekleme yapmak önemlidir.

Sonuç olarak, Anahtar Zinciri ve bootloop sorunları karmaşık olabilir, ancak yukarıda belirtilen adımlar genellikle durumu düzeltmek için yeterlidir. Eğer daha derinlemesine bir sorun yaşıyorsanız, profesyonel destek almayı düşünebilirsiniz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi