Nameserver Nasıl Değiştirilir?

0 Yanıt 2 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Nameserver değiştirme işlemi, web sitenizin veya alan adınızın DNS ayarlarını düzenleyerek kontrolü kendi elinize almanızı sağlar. Bu süreç, genellikle domain kayıt şirketiniz veya barındırma sağlayıcınız üzerinden gerçekleştirilir. İşte adım adım anlatım:

1. Alan Adı Yönetim Paneline Giriş
İlk olarak, alan adınızı satın aldığınız veya DNS ayarlarını yönettiğiniz platforma giriş yapmanız gerekir. Bu platform genellikle domain registrar veya hosting panelidir. Güvenlik nedeniyle giriş bilgilerinizi hazırlayın.

2. DNS veya Nameserver Ayarları Bölümüne Erişim
Giriş yaptıktan sonra, "DNS Yönetimi", "Nameservers" veya "Domain Settings" gibi bölümleri bulun. Bu bölümler, nameserver adreslerini düzenleyebileceğiniz alanlardır.

3. Mevcut Nameserverleri Kaldır veya Güncelle
Varsa, mevcut nameserverleri silin veya düzenleme moduna geçin. Yeni nameserver adreslerini girerken, genellikle aşağıdaki gibi bilgiler kullanılır:
  • ns1.ornek.com
  • ns2.ornek.com

Bu adresler, barındırma sağlayıcınızdan veya DNS yönetim panelinizden alınmalıdır.

4. Yeni Nameserverleri Girin ve Kaydedin
Yeni nameserver adreslerini girdikten sonra, değişiklikleri kaydedin. Bu aşamada, genellikle "Save" veya "Update" butonu bulunur. Yapılan değişikliğin etkili olması birkaç dakika ila 48 saat arasında sürebilir, çünkü DNS propagate işlemi zaman alır.

5. Kontrol ve Doğrulama
Değişikliği yaptıktan sonra, digwebinterface veya MXToolbox gibi araçlar kullanarak yeni DNS ayarlarının doğru şekilde yansıdığını kontrol edebilirsiniz. Bu, DNS'nin güncellendiğinin göstergesidir.

Unutmayın, nameserver değişikliği yaparken DNS kayıtlarınızın doğru ayarlandığından emin olun. Aksi takdirde web siteniz erişilemez hale gelebilir veya e-posta hizmetleriniz etkilenebilir.

Bu süreç, temel DNS yönetimi bilgisi gerektirir ve dikkatli yapılması önemlidir. DNS propagasyonu tamamlandıktan sonra, yeni hosting veya hizmetleriniz aktif hale gelir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi