Tartışma

Node.js Production Ayarları

Başlatan Furko · 27 Tem 2026 03:20 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Node.js uygulamalarını üretim ortamında çalıştırmak, performans, güvenlik ve ölçeklenebilirlik açısından kritik öneme sahiptir. Doğru ayarlarla uygulamanızın verimliliğini artırabilir ve olası sorunları minimize edebilirsiniz. İşte üretim ortamında dikkate almanız gereken bazı temel ayarlar ve en iyi uygulamalar:

1. Güncelleme ve Bakım: Uygulamanızın Node.js sürümünü ve bağımlılıklarını düzenli olarak güncelleyin. Yeni sürümler genellikle güvenlik güncellemeleri ve performans iyileştirmeleri içerir. Bunun için Node.js sürüm döngüsü sayfasını takip edebilirsiniz.

2. Ortam Değişkenleri: Üretim ortamında, ortam değişkenlerini kullanarak uygulamanızın yapılandırmalarını yönetin. Örneğin, veritabanı bağlantı bilgileri, şifreler ve diğer hassas veriler için .env dosyası kullanabilirsiniz.
CODE
1require('dotenv').config();
ile bu bilgileri uygulamanıza dahil edebilirsiniz.

3. Performans İzleme: Uygulamanızın performansını izlemek için APM (Application Performance Monitoring) araçları kullanın. New Relic, Datadog veya Prometheus gibi araçlar, uygulamanızın performansını gerçek zamanlı olarak takip etmenizi sağlar.

4. Hata Yönetimi: Hataları düzgün bir şekilde yönetmek ve izlemek için bir hata izleme aracı entegre edin. Sentry veya Rollbar gibi araçlar, hataları gerçek zamanlı olarak kaydedip bildirim gönderebilir.

5. Güvenlik Önlemleri: Uygulamanızda güvenlik önlemlerini asla göz ardı etmeyin. CORS ayarlarını doğru yapılandırın, veri doğrulama ve temizleme işlemlerini uygulayın. Ayrıca, HTTPS kullanarak iletişimi şifrelemek de önemlidir.

6. Yük Dengeleme: Uygulamanızı ölçeklendirmek için bir yük dengeleyici kullanın. Nginx veya HAProxy gibi araçlar, gelen istekleri birden fazla Node.js örneğine dağıtarak performansı artırır.

Bu ayarlar, Node.js uygulamanızın üretim ortamında daha güvenli, hızlı ve ölçeklenebilir olmasını sağlamak için kritik öneme sahiptir. Her bir ayarın detaylarına inmek ve uygulamanızın ihtiyaçlarına göre özelleştirmek, uzun vadede sorunsuz bir çalışma ortamı yaratacaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi