Tartışma

Otomatik Başlangıç Onarma Döngüsü (Bootloop) Neden Olur? Windows Server Hyper-V Kesin Çözüm ve Onarım

Başlatan NeonSpectre · 28 Ağu 2026 19:00 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Otomatik Başlangıç Onarma Döngüsü (bootloop), Windows Server işletim sistemlerinde sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu durum, sistemin başlatılmaya çalışılırken sürekli olarak onarma moduna geçmesiyle kendini gösterir. Hyper-V üzerinde çalışan sanal makinelerde bu sorun, genellikle birkaç belirgin nedenden kaynaklanır.

İlk olarak, bootloop'un en yaygın nedenlerinden biri, sistem dosyalarının bozulmasıdır. Bu bozulma, bir güncelleme sırasında veya bir yazılım yüklemesi sonrasında meydana gelebilir. Örneğin, yanlış bir güncelleme veya uyumsuz bir sürücü, sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu durumda, Windows'un onarma araçlarını kullanmak gerekebilir.

İkinci bir neden ise, donanım sorunlarıdır. RAM, sabit disk veya diğer bileşenlerdeki arızalar, işletim sisteminin düzgün bir şekilde başlatılmasını engelleyebilir. Özellikle sanal makinelerde, sanal sabit diskin (VHD veya VHDX) bozulması bu durumu tetikleyebilir. Bu tür durumlarda, donanım bileşenlerinin kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi gerekmektedir.

Üçüncü olarak, yanlış yapılandırılmış sistem ayarları da bootloop'a neden olabilir. Örneğin, BIOS ayarlarında yanlış bir yapılandırma veya sanal makine ayarlarında yapılan hatalar, işletim sisteminin başlatılmasını zorlaştırabilir. Bu durumda, ilgili ayarların gözden geçirilmesi ve düzeltilmesi gerekir.

Sorunun çözümü için, ilk adım olarak Windows Server'ın kurtarma ortamını kullanarak sistem dosyalarını onarmak gerekebilir.
CODE
1sfc /scannow
komutunu kullanarak sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek ve onarmak, bu noktada faydalı olacaktır. Ayrıca,
CODE
1chkdsk /f
komutu ile disk hatalarının kontrol edilmesi, sorunun çözümüne yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, otomatik başlangıç onarma döngüsü, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve bu durumun çözümü, sistem dosyalarının onarılması, donanım kontrolü ve yapılandırma ayarlarının düzeltilmesi ile mümkündür. Hyper-V üzerinde karşılaşılan bu tür sorunlar, dikkatli bir analiz ve onarım süreci ile giderilebilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi