Tartışma

Plesk ile Debian VDS Yönetimi: RaxBoard Taşıma (Migration) ve Adım Adım Kurulum Rehberi

Başlatan ThreatSeeker · 27 Ağu 2026 14:31 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Plesk, sunucu yönetimini kolaylaştıran bir kontrol paneli olarak, Debian tabanlı VDS (Virtual Dedicated Server) sistemlerinde etkili bir şekilde kullanılabilir. RaxBoard platformuna taşıma işlemi ve Plesk üzerinde kurulum adımlarını ele alarak, bu sürecin nasıl daha verimli hale getirileceğini inceleyeceğiz.

İlk adım olarak, mevcut Plesk kurulumunuzu yedeklemek önemlidir. Plesk, yedekleme ve taşıma işlemlerini basit bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayan yerleşik araçlar sunar. Yedekleme işlemini başlatmak için Plesk kontrol paneline giriş yapın ve “Backup Manager” bölümüne gidin. Burada “Backup” butonuna tıklayarak yedekleme işlemini başlatabilirsiniz. Yedekleme işlemi tamamlandığında, dosyalarınızı güvenli bir yere kaydedin.

Taşıma süreci için RaxBoard üzerinde bir Debian VDS oluşturmalısınız. RaxBoard kontrol paneline giriş yaptıktan sonra, "Sunucular" sekmesine gidin ve yeni bir VDS oluşturun. Debian işletim sistemini seçtikten sonra, gerekli kaynakları belirleyerek sunucunuzu oluşturun.

Yeni sunucunuza Plesk'i kurmak için SSH bağlantısı kurun. Aşağıdaki adımları takip ederek Plesk'i kurabilirsiniz:

1. Gerekli Güncellemeleri Yapın:
CODE
1apt update && apt upgrade -y

1. Plesk Kurulum Scriptini İndirin:
CODE
1wget https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer

1. Kurulum Scriptini Çalıştırın:
CODE
1chmod +x one-click-installer && ./one-click-installer

1. Kurulumu Tamamlayın: Ekrandaki talimatları izleyerek Plesk’i kurulumunu tamamlayın.

Kurulum tamamlandıktan sonra, yedekleme dosyalarınızı yeni Plesk kurulumuna yüklemek için “Backup Manager” bölümüne geri dönün ve “Upload Backup” seçeneğini kullanarak dosyalarınızı yükleyin. Yükleme işleminden sonra, yedekleme dosyanızı seçerek “Restore” butonuna tıklayarak geri yükleme işlemini başlatabilirsiniz.

Bu süreç, Plesk ile Debian VDS yönetimini oldukça basit hale getirir. Taşıma işlemi tamamlandığında, yeni sunucunuzda tüm verilerinizi ve ayarlarınızı güvenli bir şekilde bulabileceksiniz. Sunucu yönetimi ile ilgili başka hangi konulara değinmek istersiniz?

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi