Konuyu Açan
[/QUOTE]
Plesk Panel kullanırken Docker container'larını yönetmek ve özellikle yeniden başlatmak, sistem yöneticileri için kritik bir işlemdir. Docker, uygulamaları izole ortamlar içinde çalıştırmayı sağlayan güçlü bir platform olup, Plesk'in Docker entegrasyonu sayesinde bu işlemleri web arayüzü üzerinden gerçekleştirmek oldukça pratik hale gelir. Ancak, bazen container’ların düzgün çalışması veya güncellenmesi için yeniden başlatılması gerekebilir. İşte bu işlemi adım adım nasıl yapacağınızı anlatıyorum:
İlk olarak, Plesk Panel'e giriş yapın ve sol menüde "Extensions" veya "Eklentiler" bölümüne gidin. Burada Docker eklentisini bulup tıklayın. Docker sekmesine geçtikten sonra, mevcut container’lar listelenir. Yeniden başlatmak istediğiniz container’ı bulun ve yanında yer alan ayarlar veya yönetim seçeneklerine tıklayın.
Container’ı yeniden başlatmak için genellikle doğrudan "Restart" veya "Yeniden Başlat" seçeneği bulunur. Bu seçeneği tıkladığınızda, Docker container’ı durdurup tekrar başlatır. Bu işlem sırasında container’ın içindeki uygulama resetlenir ve yeni yapılandırma veya güncellemeler geçerli olur.
Eğer Plesk Panel üzerinden bu seçeneği bulamazsanız veya CLI kullanmayı tercih ediyorsanız, SSH bağlantısıyla sunucuya erişip aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
Burada
Son olarak, container’ın başarıyla yeniden başlatıldığını doğrulamak için yine
Plesk Panel üzerinden Docker container’ını yeniden başlatma işlemi genellikle birkaç tıklama ile tamamlanır. Bu adımlar, uygulama performansını optimize etmek ve olası sorunları gidermek adına kritik öneme sahiptir. Docker yönetiminde karşılaştığınız farklı durumlar veya özel yapılandırmalar hakkında detaylı bilgiler edinmek, sistem güvenliği ve performansı açısından faydalı olacaktır.
Plesk Panel kullanırken Docker container'larını yönetmek ve özellikle yeniden başlatmak, sistem yöneticileri için kritik bir işlemdir. Docker, uygulamaları izole ortamlar içinde çalıştırmayı sağlayan güçlü bir platform olup, Plesk'in Docker entegrasyonu sayesinde bu işlemleri web arayüzü üzerinden gerçekleştirmek oldukça pratik hale gelir. Ancak, bazen container’ların düzgün çalışması veya güncellenmesi için yeniden başlatılması gerekebilir. İşte bu işlemi adım adım nasıl yapacağınızı anlatıyorum:
İlk olarak, Plesk Panel'e giriş yapın ve sol menüde "Extensions" veya "Eklentiler" bölümüne gidin. Burada Docker eklentisini bulup tıklayın. Docker sekmesine geçtikten sonra, mevcut container’lar listelenir. Yeniden başlatmak istediğiniz container’ı bulun ve yanında yer alan ayarlar veya yönetim seçeneklerine tıklayın.
Container’ı yeniden başlatmak için genellikle doğrudan "Restart" veya "Yeniden Başlat" seçeneği bulunur. Bu seçeneği tıkladığınızda, Docker container’ı durdurup tekrar başlatır. Bu işlem sırasında container’ın içindeki uygulama resetlenir ve yeni yapılandırma veya güncellemeler geçerli olur.
Eğer Plesk Panel üzerinden bu seçeneği bulamazsanız veya CLI kullanmayı tercih ediyorsanız, SSH bağlantısıyla sunucuya erişip aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:
KOD
1docker restart container_idBurada
container_id yerine ilgili container’ın ID’sini veya adını yazmalısınız. Container adını görmek için docker ps komutunu kullanabilirsiniz.Son olarak, container’ın başarıyla yeniden başlatıldığını doğrulamak için yine
docker ps komutunu çalıştırabilir veya Plesk arayüzünde container durumunu kontrol edebilirsiniz. Bu sayede, değişikliklerin aktif ve container’ın sağlıklı olduğunu teyit edebilirsiniz.Plesk Panel üzerinden Docker container’ını yeniden başlatma işlemi genellikle birkaç tıklama ile tamamlanır. Bu adımlar, uygulama performansını optimize etmek ve olası sorunları gidermek adına kritik öneme sahiptir. Docker yönetiminde karşılaştığınız farklı durumlar veya özel yapılandırmalar hakkında detaylı bilgiler edinmek, sistem güvenliği ve performansı açısından faydalı olacaktır.