Plesk Panel'de HTTP/3 nasıl yapılandırılır?

0 Respuestas 4 Visitas
Valoraciones
Participantes
Autor del tema #1
Plesk Panel'de HTTP/3 Nasıl Yapılandırılır?

HTTP/3, internet protokolü geliştirmeleri arasında önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Özellikle performans ve güvenlik açısından birçok avantaj sağlayan HTTP/3, Google’ın QUIC protokolü üzerine inşa edilmiştir ve TCP yerine UDP tabanlı çalışmasıyla gecikmeyi azaltıp, kullanıcı deneyimini iyileştirir. Plesk Panel kullanırken HTTP/3’ü etkinleştirmek, web sitenizin hızını artırma ve modern standartlara uyum sağlama noktasında kritik rol oynar.

İlk olarak, Plesk’in ve kullandığınız web sunucusunun (örn. Nginx veya Apache) HTTP/3 desteğine sahip olması gerekir. Plesk’in en güncel sürümlerinde genellikle Nginx ile birlikte HTTP/3 desteği mevcuttur. Bu noktada, Plesk Panel’in sürümünüzün güncel ve en son özellikleri desteklediğini doğrulamak önemli.

Adım adım yapılandırma süreci şu şekildedir:

1. Plesk ve Sunucu Güncellemeleri:

Öncelikle, Plesk Panel ve sunucu işletim sisteminizin en güncel sürümlerini kullanıyor olun. Güncellemeleri yaptıktan sonra, HTTP/3 ve ilgili bileşenlerin desteklenip desteklenmediğini kontrol edin.

1. Nginx veya Apache Konfigürasyonunu Kontrol Et:

HTTP/3, genellikle Nginx ile entegre çalışır. Plesk Panel’de Nginx kullanıyorsanız, “Servisler ve Ayarlar” bölümünden Nginx yapılandırmasını kontrol edin. Apache kullanıyorsanız, HTTP/3 desteği eklemek daha karmaşık olabilir ve genellikle tercih edilmez.

1. HTTP/3 Desteğini Aktif Et:

Plesk Panel’de, “Web Siteleri ve Alan Adları” bölümünden ilgili domain’i seçerek, “Hosting Ayarları” veya “Apache ve Nginx Ayarları” kısmına erişin. Burada, HTTP/3’ü etkinleştirmek için, genellikle aşağıdaki ayarları yapmanız gerekebilir:

• Nginx’in yapılandırma dosyasında, listen satırlarına [alt code]443 ssl http2 http3;[/alt code] eklemek.
  • SSL sertifikası kurulu ve aktif olmalı; çünkü HTTP/3 sadece güvenli bağlantılar üzerinde çalışır.

1. SSL ve Güvenlik Sertifikası:

HTTP/3 yalnızca HTTPS bağlantılarıyla çalışır. Let’s Encrypt veya başka bir SSL sertifikası kullanıyorsanız, bu sertifikaların düzgün kurulduğundan emin olun.

1. Sunucu ve Plesk’i Yeniden Başlat:

Değişiklikler sonrası, Nginx ve Plesk servislerini yeniden başlatmak gerekebilir.
Komut satırından:
CÓDIGO
1service nginx restart
veya Plesk paneli üzerinden servisleri yeniden başlatabilirsiniz.

1. Test ve Doğrulama:

HTTP/3’ün etkin olup olmadığını http3check.net veya Chrome DevTools’un ağ sekmesinde, bağlantı detaylarını inceleyerek doğrulayabilirsiniz.

Sonuç olarak, Plesk Panel üzerinde HTTP/3’ü etkinleştirmek, temel olarak sunucu yapılandırmasını güncellemek ve SSL ayarlarını optimize etmekle ilgilidir. Ayrıca, kullandığınız web sunucusunun HTTP/3 desteğini tam olarak sağladığından emin olmak gerekir. Bu adımlar tamamlandıktan sonra, modern internet standartlarına uygun, hızlı ve güvenli sitelere sahip olabilirsiniz.

Debes haber iniciado sesión para responder.

Usuarios que están viendo este tema (Total: 5, Miembros: 5, Invitados: 0)
Total: 5 (miembros: 5, invitados: 0)
0 citas seleccionadas