Plesk Panel'de HTTP/3 nasıl yapılandırılır?

0 Ответы 3 Просмотры
Оценившие
Участники
Автор темы #1
Plesk Panel'de HTTP/3 Nasıl Yapılandırılır?

HTTP/3, internet protokolü geliştirmeleri arasında önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Özellikle performans ve güvenlik açısından birçok avantaj sağlayan HTTP/3, Google’ın QUIC protokolü üzerine inşa edilmiştir ve TCP yerine UDP tabanlı çalışmasıyla gecikmeyi azaltıp, kullanıcı deneyimini iyileştirir. Plesk Panel kullanırken HTTP/3’ü etkinleştirmek, web sitenizin hızını artırma ve modern standartlara uyum sağlama noktasında kritik rol oynar.

İlk olarak, Plesk’in ve kullandığınız web sunucusunun (örn. Nginx veya Apache) HTTP/3 desteğine sahip olması gerekir. Plesk’in en güncel sürümlerinde genellikle Nginx ile birlikte HTTP/3 desteği mevcuttur. Bu noktada, Plesk Panel’in sürümünüzün güncel ve en son özellikleri desteklediğini doğrulamak önemli.

Adım adım yapılandırma süreci şu şekildedir:

1. Plesk ve Sunucu Güncellemeleri:

Öncelikle, Plesk Panel ve sunucu işletim sisteminizin en güncel sürümlerini kullanıyor olun. Güncellemeleri yaptıktan sonra, HTTP/3 ve ilgili bileşenlerin desteklenip desteklenmediğini kontrol edin.

1. Nginx veya Apache Konfigürasyonunu Kontrol Et:

HTTP/3, genellikle Nginx ile entegre çalışır. Plesk Panel’de Nginx kullanıyorsanız, “Servisler ve Ayarlar” bölümünden Nginx yapılandırmasını kontrol edin. Apache kullanıyorsanız, HTTP/3 desteği eklemek daha karmaşık olabilir ve genellikle tercih edilmez.

1. HTTP/3 Desteğini Aktif Et:

Plesk Panel’de, “Web Siteleri ve Alan Adları” bölümünden ilgili domain’i seçerek, “Hosting Ayarları” veya “Apache ve Nginx Ayarları” kısmına erişin. Burada, HTTP/3’ü etkinleştirmek için, genellikle aşağıdaki ayarları yapmanız gerekebilir:

• Nginx’in yapılandırma dosyasında, listen satırlarına [alt code]443 ssl http2 http3;[/alt code] eklemek.
  • SSL sertifikası kurulu ve aktif olmalı; çünkü HTTP/3 sadece güvenli bağlantılar üzerinde çalışır.

1. SSL ve Güvenlik Sertifikası:

HTTP/3 yalnızca HTTPS bağlantılarıyla çalışır. Let’s Encrypt veya başka bir SSL sertifikası kullanıyorsanız, bu sertifikaların düzgün kurulduğundan emin olun.

1. Sunucu ve Plesk’i Yeniden Başlat:

Değişiklikler sonrası, Nginx ve Plesk servislerini yeniden başlatmak gerekebilir.
Komut satırından:
КОД
1service nginx restart
veya Plesk paneli üzerinden servisleri yeniden başlatabilirsiniz.

1. Test ve Doğrulama:

HTTP/3’ün etkin olup olmadığını http3check.net veya Chrome DevTools’un ağ sekmesinde, bağlantı detaylarını inceleyerek doğrulayabilirsiniz.

Sonuç olarak, Plesk Panel üzerinde HTTP/3’ü etkinleştirmek, temel olarak sunucu yapılandırmasını güncellemek ve SSL ayarlarını optimize etmekle ilgilidir. Ayrıca, kullandığınız web sunucusunun HTTP/3 desteğini tam olarak sağladığından emin olmak gerekir. Bu adımlar tamamlandıktan sonra, modern internet standartlarına uygun, hızlı ve güvenli sitelere sahip olabilirsiniz.

Чтобы ответить, необходимо войти в систему.

Пользователи, просматривающие эту тему (Всего: 5, Участники: 5, Гости: 0)
Всего: 5 (участники: 5, гости: 0)
0 цитат выбрано