Plesk Panel'de Laravel 500 Hatası Nasıl Çözülür?

0 الردود 3 المشاهدات
المقيّمون
المشاركون
صاحب الموضوع #1
Plesk Panel'de Laravel 500 Hatası Nasıl Çözülür?

Laravel tabanlı uygulamalarda karşılaşılan 500 Internal Server Error, genellikle sunucu yapılandırmasındaki veya uygulama ayarlarındaki hatalara işaret eder. Plesk Panel kullanırken bu hatayla karşılaşıldığında, sorunu adım adım gidermek ve çözüm yollarını uygulamak gerekir.

İlk olarak, hata detaylarını görmek için Laravel’in hata günlüklerini incelemek en doğru başlangıç noktasıdır. Plesk üzerinde genellikle logs klasöründe veya Laravel’in storage/logs dizininde bu günlükler tutulur. Hata mesajını burada bulmak, sorunun kökenini anlamak açısından belirleyici olur.

İkinci adım, sunucu yapılandırmasını kontrol etmektir. Plesk üzerinden PHP ayarlarını gözden geçirmelisiniz:
[list]
  • PHP versiyonu: Laravel’in önerdiği PHP sürümünü kullandığınızdan emin olun.
  • PHP uzantıları: OpenSSL, PDO, mbstring, token_get_all gibi gerekli uzantıların aktif olması gerekir.
  • Dosya izinleri: storage ve bootstrap/cache dizinlerinin yazılabilir olduğunu kontrol edin. Genellikle 775 veya 777 izinleri kullanılır, ancak güvenlik açısından en az izin verilmelidir.
  • Web server ayarları: .htaccess dosyasındaki kuralları ve Plesk’in Apache veya Nginx yapılandırmasını gözden geçirin. Çoğu zaman, yanlış rewrite kuralları 500 hatasına neden olur.

Üçüncü olarak, Laravel uygulamasında yapılandırma ve önbellek temizliği yapmak önemli. SSH erişiminiz varsa şu komutları çalıştırabilirsiniz:
    كود
    123php artisan config:clear  
    php artisan cache:clear  
    php artisan view:clear

Son olarak, .env dosyasını kontrol edin. Veritabanı bağlantısı, APP_KEY gibi temel ayarların doğru yapıldığından emin olun. Yanlış yapılandırma, sunucu hatası oluşturabilir.

Özetle, Plesk Panel üzerinde Laravel 500 hatasıyla karşılaşıldığında, ilk adım günlükleri incelemek, PHP ve sunucu ayarlarını kontrol etmek ve Laravel önbellek temizliği yapmak olmalıdır. Bu adımlar sorunu çözmekte genellikle etkilidir.
  • يجب تسجيل الدخول للرد.

0 اقتباسات محددة