Plesk Panel'de PHP 8.x Nasıl Etkinleştirilir?

0 الردود 3 المشاهدات
·
المشاركون
صاحب الموضوع #1
Plesk Panel kullanırken, PHP sürümünü güncellemek veya yeni bir PHP versiyonu eklemek genellikle oldukça basit bir işlemdir. Ancak, özellikle PHP 8.x sürümünü etkinleştirmek ve kullanmak isteyenler için adım adım bir rehber hazırladım. Bu süreç, hem yeni PHP sürümünü yüklemeyi hem de ilgili alan adları veya siteler üzerinde bu sürümü aktif hale getirmeyi içerir.

İlk olarak, Plesk panelinizde PHP 8.x sürümünün yüklü olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Plesk genellikle PHP sürümünü otomatik olarak sunucuya yükler, fakat bazen manuel ekleme veya güncelleme gerekebilir. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Plesk Panel'e giriş yapın. Yönetici hesabınızla oturum açın.
  2. Tools & Settings menüsüne gidin ve Updates and Upgrades seçeneğini tıklayın.
  3. Burada, mevcut yüklenmiş paketleri ve kullanılabilir PHP sürümlerini görebilirsiniz. Eğer PHP 8.x listede yoksa, Add Components veya Update seçenekleriyle PHP 8.x paketini yükleyin.
  4. PHP 8.x yüklendikten sonra, Websites & Domains bölümüne geçin ve ilgili alan adını seçin.
  5. Alan adınızın ayarlarında, Hosting Settings sekmesine tıklayın.
  6. Burada, PHP Support veya PHP Version kısmını bulun. Açılan listeden PHP 8.x sürümünü seçin.
  7. OK veya Apply tuşuna basarak değişiklikleri kaydedin.

Bu adımları tamamladıktan sonra, alan adınız veya siteniz PHP 8.x sürümüne geçecektir. Unutmayın, bazı uygulamalar veya CMS'ler PHP 8'e uyumlu olmayabilir. Bu nedenle, canlı ortamda geçiş yapmadan önce test ortamında uyumluluğu kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, PHP sürüm güncellemeleri sırasında, uygulamalarınızın ve eklentilerinizin bu yeni sürümle uyumlu olduğunu doğrulamak, olası sorunların önüne geçer.

Son olarak, Plesk panelinizde PHP sürümünü değiştirme işleminin, sunucu yapılandırmasına bağlı olarak farklılık gösterebileceğini unutmayın. Eğer manuel olarak PHP yükleme veya güncelleme işlemi gerekiyorsa, ilgili Linux dağıtımı veya Windows ortamına uygun komutları kullanmanız gerekebilir. Bu durumda, resmi Plesk veya sunucu sağlayıcınızın dokümantasyonuna başvurmak en doğru yaklaşım olur.[/B]

يجب تسجيل الدخول للرد.

المستخدمون الذين يشاهدون هذا الموضوع (الإجمالي: 1, الأعضاء: 1, الضيوف: 0)
الإجمالي: 1 (الأعضاء: 1, الضيوف: 0)
0 اقتباسات محددة