Plesk Panel'de reseller hesabı nasıl oluşturulur?

0 Yanıt 0 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Plesk Panel'de Reseller Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Plesk Panel, özellikle hosting sağlayıcılarının ve büyük kurumsal altyapıların tercih ettiği güçlü bir yönetim panelidir. Reseller hesabı, ana hesabın yetkilerini devredebileceği ve kendi müşterilerine hizmet sunabileceği alt kullanıcı hesaplarıdır. Bu süreç, özellikle çeşitli müşterilere farklı seviyelerde erişim ve kontrol sağlamak isteyen hosting firmaları için kritik önemdedir. İşte adım adım nasıl reseller hesabı oluşturabileceğiniz:

1. Plesk’e Giriş Yapın

İlk adım olarak, Plesk Panel’inize yönetici olarak giriş yapmanız gerekir. Bu, genellikle https://sunucu_ip:8443 veya alan adınız üzerinden erişilen paneldir.

1. Reseller Modülüne Ulaşın

Giriş yaptıktan sonra, sol menüde bulunan Reseller veya Account Management bölümüne tıklayın. Burada, “Reseller Accounts” veya benzeri bir başlık göreceksiniz.

1. Yeni Reseller Hesabı Oluştur

“Create Reseller Account” ya da “Add Reseller” seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkacak formda şu temel bilgiler yer alır:
  • Reseller Kullanıcı Adı
  • E-posta adresi
  • Şifre
  • Reseller’e tahsis edilen disk alanı ve bant genişliği limitleri

1. Erişim ve Haklar

Reseller hesabına tanımlayacağınız yetki seviyesini belirleyin. Plesk, detaylı izin ayarları sunar; örneğin, sadece müşteri ekleme ve yönetme, domain yönetimi veya tam erişim gibi seçenekler mevcuttur.

1. Limitler ve Özelleştirme

Reseller’in kullanabileceği kaynaklar, limitler ve özellikler üzerinde detaylı ayarlar yapın. Bu aşamada, reseller’in hangi özelliklere erişebileceğine karar verebilirsiniz.

1. Hesabı Oluştur ve Test Et

Tüm ayarları yaptıktan sonra, “OK” veya “Create” butonuna basın. Oluşturulan reseller hesabı ile giriş yapıp, yetki seviyelerini, müşteri ekleme ve yönetim fonksiyonlarını test edin.

Bu süreç, Plesk’in versiyonuna göre ufak farklılıklar gösterebilir; ancak temel mantık aynıdır. Reseller hesabı oluşturarak, hosting hizmetlerinizi dağıtabilir ve farklı müşterilere özel yönetim alanları sağlayabilirsiniz.

Reseller yönetimi, özellikle büyük ölçekli hosting altyapılarında verimlilik ve kontrol açısından kritik öneme sahiptir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 2, Üyeler: 2, Misafirler: 0)
Toplam: 2 (üyeler: 2, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi