Tartışma

pmset Komutu ile MacBook mDNSResponder Ses Gecikmesi Çözümü

Başlatan DataNomad · 29 Ağu 2026 14:35 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
İnternet bağlantısıyla çalışan cihazlarda ses gecikmesi, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen yaygın bir sorundur. MacBook kullanıcıları, özellikle mDNSResponder hizmeti ile bağlantılı olarak ses gecikmesi yaşama problemleriyle karşılaşabilir. Bu tür sorunların çözümünde pmset komutunun nasıl kullanılabileceği üzerine detaylı bir inceleme sunmak istiyorum.

Öncelikle, mDNSResponder, Apple cihazlarında ağ hizmetlerini keşfetmek için kullanılan bir arka plan hizmetidir. Ancak, bazen bu hizmetin yüksek CPU kullanımı veya ağ bağlantısı sorunları nedeniyle ses akışında gecikmelere neden olabiliyor. Bu durumda pmset komutunu kullanarak güç yönetimi ayarlarını optimize etmek önemli bir adım olabilir.

pmset komutunun kullanımı için Terminal uygulamasını açmalısınız. Aşağıdaki adımları takip ederek ses gecikmesini azaltmaya yönelik bazı ayarlamalar yapabilirsiniz:

1. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Etme: Terminalde pmset -g komutunu yazarak mevcut güç yönetimi ayarlarını görebilir ve hangi ayarların aktif olduğunu kontrol edebilirsiniz.

1. Piller ve Güç Adaptörleri: Eğer MacBook'unuzda pil yerine güç adaptörünü kullanıyorsanız, sudo pmset -c gpuswitch 2 komutuyla harici grafik biriminin kullanımı artırılabilir. Bu, ses akışı sırasında daha iyi performans elde etmenizi sağlayabilir.

1. Uyku Modu Ayarları: sudo pmset -a sleep 0 komutunu kullanarak uyku modunu devre dışı bırakabilirsiniz. Bu, özellikle uzun süreli müzik dinleme veya video izleme sırasında cihazın kendini uykuya almasını önler.

1. mDNSResponder Yeniden Başlatma: Terminalde sudo killall mDNSResponder komutunu kullanarak mDNSResponder hizmetini yeniden başlatabilirsiniz. Bu işlem, olası bağlantı sorunlarını çözebilir.

Yukarıdaki adımları takip ederek, MacBook'taki ses gecikmelerini minimize edebilir ve daha akıcı bir ses deneyimi elde edebilirsiniz. Ses gecikmesi yaşayan diğer kullanıcıların hangi çözümleri denediği ve bu konuda edindikleri deneyimler merak ediyorum.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi