Tartışma

Premiere Pro'da Video Nasıl Birleştirilir?

Başlatan Furko · 02 Ağu 2026 05:03 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Adobe Premiere Pro, video düzenleme konusunda profesyonel bir yazılım olarak geniş bir kitleye hitap etmektedir. Birden fazla videoyu birleştirmek, projelerinizde akışkan bir anlatım oluşturmanın temel yollarından biridir. Bu süreç, hem amatör hem de profesyonel kullanıcılar için oldukça önemlidir. İşte adım adım video birleştirme işlemi:

1. Yeni Proje Oluşturma: İlk adım olarak Premiere Pro’yu açın ve "Yeni Proje" seçeneği ile yeni bir proje oluşturun. Proje adınızı belirleyin ve uygun bir dosya konumu seçin.

1. Medya Dosyalarını İçe Aktarma: Proje penceresindeki "İçe Aktar" butonuna tıklayarak birleştirmek istediğiniz video dosyalarını seçin. Alternatif olarak, dosyaları sürükleyip proje penceresine bırakabilirsiniz.

1. Zaman Çizelgesine Eklemek: İçe aktardığınız videolar, Proje sekmesinde görünecektir. Birleştirmek istediğiniz ilk videoyu zaman çizelgesine sürükleyin. Ardından, diğer videoları da aynı şekilde zaman çizelgesine ekleyin. Videoların sırasını değiştirmek isterseniz, sürükleyerek istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.

1. Kırpma ve Düzenleme: Her bir videonun başında veya sonunda kesmek istediğiniz kısımlar varsa, zaman çizelgesinde videonun kenarını tutarak sürükleyerek kırpabilirsiniz. Ayrıca, "Kesme Aracı" (C tuşu) ile belirli bölümleri kesip çıkarabilirsiniz.

1. Geçiş Efektleri Ekleme: Videolar arasında daha akıcı bir geçiş sağlamak için "Geçişler" sekmesinden uygun bir geçiş efekti seçip zaman çizelgesinde videoların arasına sürükleyin.

1. Videoyu Dışa Aktarma: Düzenlemeyi tamamladıktan sonra, "Dosya" menüsünden "Dışa Aktar" seçeneğine gidin. Buradan "Medya" seçeneğini seçerek, video formatınızı ve ayarlarınızı belirleyin. Son olarak "Dışa Aktar" butonuna tıklayarak videonuzu kaydedin.

Bu adımlar, Premiere Pro'da video birleştirme işlemini basit ve etkili bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Kullanıcıların bu süreçte karşılaştıkları zorluklar ve öneriler hakkında daha fazla bilgi paylaşımı yapılabilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi