Konuyu Açan
Python programlama dilini kullanarak bir kur takip sistemi oluşturmak, finansal verileri takip etmek ve analiz etmek için oldukça faydalı bir yöntemdir. Bu sistem, kullanıcıların döviz kurları üzerinde anlık güncellemeler almasını ve belirli kriterlere göre bildirimler almasını sağlar. İşte bu süreci adım adım nasıl gerçekleştirebileceğinize dair bir rehber.
İlk olarak, gerekli kütüphaneleri yüklemelisiniz.
Burada
İkinci adım, kullanıcıdan hangi döviz çiftlerini takip etmek istediğini almaktır. Buna göre bir kullanıcı arayüzü oluşturabilirsiniz. Örneğin, basit bir terminal tabanlı sistem ile kullanıcıdan döviz çiftini girmesini isteyebilirsiniz:
Son olarak, belirli bir döviz çiftinin belirli bir değere ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için bir döngü oluşturmalısınız. Bu döngü, belirli aralıklarla API'yi sorgulayarak güncel kurları kontrol edebilir ve belirlediğiniz hedef değere ulaşıldığında bir bildirim verebilir.
Bu basit sistem, Python ile döviz kurlarını takip etmek için bir başlangıç noktasıdır. Daha gelişmiş özellikler eklemek, örneğin e-posta bildirimleri, grafik gösterimleri veya veritabanı entegrasyonu gibi, projenizi daha da zenginleştirebilir.
Sizlere bu konuda başka hangi özelliklerin eklenmesini önerirsiniz? Kendi projelerinizde benzer sistemler geliştirdiniz mi? Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum!
İlk olarak, gerekli kütüphaneleri yüklemelisiniz.
requests kütüphanesini kullanarak döviz kurlarını bir API üzerinden alabiliriz. Bu örnekte, exchangeratesapi.io API'sini kullanacağız. API anahtarınızı almayı unutmayın ve ardından aşağıdaki gibi bir temel yapı kurabilirsiniz:CODE
12345678
import requests
API_URL = "https://api.exchangeratesapi.io/latest?access_key=YOUR_API_KEY"
def get_exchange_rates():
response = requests.get(API_URL)
data = response.json()
return data['rates']
Burada
get_exchange_rates fonksiyonu, API'ye bir istek gönderir ve döviz kurlarını JSON formatında alır. Sonrasında bu verileri bir Python sözlüğü olarak döndürür.İkinci adım, kullanıcıdan hangi döviz çiftlerini takip etmek istediğini almaktır. Buna göre bir kullanıcı arayüzü oluşturabilirsiniz. Örneğin, basit bir terminal tabanlı sistem ile kullanıcıdan döviz çiftini girmesini isteyebilirsiniz:
CODE
123456789
def main():
rates = get_exchange_rates()
print("Mevcut döviz kurları:")
for currency in rates:
print(f"{currency}: {rates[currency]}")
target_currency = input("Hangi döviz çiftini takip etmek istersiniz? (örneğin: EUR/USD): ")
# Burada kullanıcıdan alınan döviz çiftini işleyebilirsiniz.
Son olarak, belirli bir döviz çiftinin belirli bir değere ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için bir döngü oluşturmalısınız. Bu döngü, belirli aralıklarla API'yi sorgulayarak güncel kurları kontrol edebilir ve belirlediğiniz hedef değere ulaşıldığında bir bildirim verebilir.
Bu basit sistem, Python ile döviz kurlarını takip etmek için bir başlangıç noktasıdır. Daha gelişmiş özellikler eklemek, örneğin e-posta bildirimleri, grafik gösterimleri veya veritabanı entegrasyonu gibi, projenizi daha da zenginleştirebilir.
Sizlere bu konuda başka hangi özelliklerin eklenmesini önerirsiniz? Kendi projelerinizde benzer sistemler geliştirdiniz mi? Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum!