Python Scriptini Her Saat Çalıştırma Yöntemleri ve En İyi Uygulamalar

0 Yanıt 2 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #1
Python Scriptini Her Saat Çalıştırma

Python ile belirli zaman aralıklarında otomatik script çalıştırmak, özellikle periyodik görevleri otomatikleştirme ihtiyacı doğduğunda oldukça kullanışlı hale gelir. Bu noktada, birkaç temel yöntem ve araç öne çıkar:

1. İşletim Sistemi Planlayıcıları
İşletim sistemi seviyesinde zamanlama yapmak, en stabil ve güvenilir çözümlerden biridir. Windows'ta Görev Zamanlayıcı (Task Scheduler) kullanabilir veya Linux'ta cron job ayarlayabilirsiniz.
  • Windows Görev Zamanlayıcı: Bir görev oluşturup, tetikleyiciyi "Her saat" şeklinde ayarlayabilirsiniz. Bu durumda, script yolunu ve çalıştırılacak komutu belirtmeniz yeterli olur.
  • Linux cron:

KOD
10 * * * * /usr/bin/python3 /path/to/your_script.py

Buradaki "0 * * * *" ifadesi, her saat başında çalıştırmayı sağlar.

2. Python İçinden Zamanlama
Python scriptiniz içerisinde belirli zaman dilimlerinde çalışmayı sağlamak için schedule veya APScheduler gibi kütüphaneleri kullanabilirsiniz.
  • schedule örneği:

KOD
123456789101112import schedule
import time

def job():
    # Buraya çalıştırmak istediğiniz kodları yazın
    print("Saatlik görev çalıştı.")

schedule.every().hour.at(":00").do(job)

while True:
    schedule.run_pending()
    time.sleep(60)

Bu yöntem, script çalışmaya başladıktan sonra sürekli döngü içinde çalışır ve her saat başı belirlenen fonksiyon tetiklenir.

3. Daemon veya Background Servisleri
Daha gelişmiş ve kalıcı çözümler için, örneğin systemd servisleri veya supervisord gibi araçlar kullanılarak script sürekli arka planda çalıştırılır. Bu, scriptin hata sonrası otomatik yeniden başlamasını da sağlar.

Sonuç olarak, en uygun yöntem, kullanım amacına ve ortamınıza göre değişir. İşletim sistemi tabanlı planlayıcılar, genellikle en stabil ve az bakım gerektiren çözümdür. Python içi zamanlama ise, küçük projeler veya hızlı denemeler için idealdir.

Her saatte çalışması gereken scriptlerinizde, zamanlama ve güvenilirlik açısından bu yöntemlerin bir kombinasyonunu düşünmek de mümkündür. Bu konuda hangi yöntemi tercih ettiğiniz veya deneyimleriniz varsa, detaylar paylaşılabilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi