Konuyu Açan
Python programlarınızı bağımsız bir uygulama olarak dağıtmak istiyorsanız, bu scriptleri EXE dosyasına dönüştürmek oldukça faydalı bir yöntemdir. Bu işlem, kullanıcıların Python yüklü olmadan programınızı çalıştırabilmesini sağlar. Bu yazıda, bu dönüşüm için en yaygın yöntemlerden biri olan
İlk adım,
Yükleme tamamlandıktan sonra, dönüştürmek istediğiniz Python scriptinin bulunduğu dizine gidin. Ardından, aşağıdaki komutu kullanarak scriptinizi EXE dosyasına dönüştürebilirsiniz:
Burada,
Dönüşüm işlemi tamamlandığında,
Son olarak,
Sizler bu konuda neler deneyimlediniz? Başka hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
PyInstaller kullanacağız.İlk adım,
PyInstaller kütüphanesini yüklemektir. Bunu yapmak için, terminal veya komut istemcisine aşağıdaki komutu yazabilirsiniz:CODE
1pip install pyinstallerYükleme tamamlandıktan sonra, dönüştürmek istediğiniz Python scriptinin bulunduğu dizine gidin. Ardından, aşağıdaki komutu kullanarak scriptinizi EXE dosyasına dönüştürebilirsiniz:
CODE
1pyinstaller --onefile your_script.pyBurada,
--onefile parametresi, tüm dosyaların tek bir EXE dosyasında birleştirilmesini sağlar. Eğer kullanıcı arayüzüne sahip bir uygulama geliştiriyorsanız, --windowed parametresini de ekleyebilirsiniz. Bu, konsol penceresinin açılmamasını sağlar:CODE
1pyinstaller --onefile --windowed your_script.pyDönüşüm işlemi tamamlandığında,
dist adlı bir klasör oluşacaktır. Bu klasör içinde, oluşturulan EXE dosyasını bulabilirsiniz. Artık bu dosyayı istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz.Son olarak,
PyInstaller kullanarak EXE dosyası oluşturmanın bazı sınırlamaları ve dikkat edilmesi gereken noktaları vardır. Örneğin, bazı kütüphaneler veya dosya yolları doğru şekilde işlenmeyebilir. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için, testlerinizi dikkatli yapmalısınız. Sizler bu konuda neler deneyimlediniz? Başka hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.