Tartışma

Search Console'da Manual Actions Kontrolü

Başlatan ShadowByte · 04 Ağu 2026 07:31 · 1 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Google Search Console, web yöneticilerine ve SEO uzmanlarına web sitelerinin performansını izleme ve iyileştirme konusunda yardımcı olan önemli bir araçtır. Bu araç, sitenizin Google arama sonuçlarındaki görünürlüğü üzerinde doğrudan etkisi olabilecek "Manual Actions" (manuel işlemler) kontrolü gibi kritik özellikler içerir. Manuel işlemler, Google’ın web sitenizin belirli kuralları ihlal ettiğini düşünmesi durumunda uyguladığı yaptırımlardır. Bu durum, sitenizin arama sonuçlarındaki sıralamasını olumsuz etkileyebilir.

Manuel işlemleri kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Google Search Console'a Giriş Yapın: İlk adım olarak, web sitenizin Search Console hesabına giriş yapın. Eğer henüz bir hesap oluşturmadıysanız, sitenizi eklemeniz gerekir.
  • Denetim Araçları: Ana panelde "Denetim" sekmesine gidin ve "Manual Actions" (Manuel İşlemler) bölümünü bulun. Burada, siteniz üzerinde uygulanmış herhangi bir manuel işlem olup olmadığını görebilirsiniz.
  • İşlem Detayları: Eğer herhangi bir manuel işlem tespit edilirse, bu bölümde detaylı bilgi bulacaksınız. Google, hangi kuralların ihlal edildiğini ve buna ilişkin ne tür bir yaptırım uygulandığını açıklar.
  • Düzeltme ve İtiraz Süreci: Eğer bir manuel işlem ile karşılaşırsanız, belirtilen sorunları düzeltmek için gerekli adımları atmalısınız. Düzeltme işlemlerini tamamladıktan sonra, Google’a itirazda bulunmak için "Request Review" (Gözden Geçirme Talebi) seçeneğini kullanabilirsiniz.

Manuel işlemler, SEO stratejinizi ciddi şekilde etkileyebileceği için bu kontrolü düzenli olarak yapmak önemlidir. Sorunları erken tespit edip çözmek, sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğünü korumanıza yardımcı olur. Ayrıca, Google'ın web yöneticisi yönergelerine uymak, bu tür sorunların önüne geçmenin en etkili yoludur.

Sonuç olarak, web sitenizin sağlığını korumak için manuel işlemleri takip etmek ve gerekli düzeltmeleri yapmak, uzun vadede SEO başarınızı artıracaktır.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi