Search Console ve Cloudflare Loglarını Birleştirme: Adım Adım Kılavuz

0 Yanıtlar 1 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
Web sitesi performansını ve güvenliğini detaylı bir biçimde izlemek isteyenler, genellikle Search Console ve Cloudflare loglarını ayrı ayrı kullanmak zorunda kalır. Ancak, bu iki kaynağı birleştirerek daha kapsamlı ve doğrulanabilir analizler yapmak mümkün. Peki, bu süreç nasıl işler ve nelere dikkat edilmeli?

İlk adım, veri toplama ve format uyumluluğu. Search Console, genellikle Google'ın API'leri aracılığıyla erişilen yapılandırılmış raporlar sunar. Cloudflare ise, web trafiği ve saldırı loglarını detaylı biçimde tutar. Bu iki kaynağın verilerini birleştirmek için, öncelikle her iki kayıttaki ortak anahtarları belirlemek gerekir. En yaygın olanı IP adresleri ve zaman damgalarıdır.

İkinci aşama, veriyi uygun biçime çevirmektir. Search Console raporları genellikle CSV veya JSON formatında alınabilir. Cloudflare logları ise genellikle log dosyası veya API çıktılarını içerir. Bu verileri, ortak kullanımı kolay hale getirmek için, örneğin, pandas veya benzeri veri işleme araçlarıyla, zaman damgalarını ve IP adreslerini normalize edip, ortak bir taban oluşturabilirsiniz.

Üçüncü aşama ise, veri eşleştirme. Bu noktada, belirli zaman dilimlerine göre veya IP bazlı filtreler kullanarak, her iki kayıttaki veriyi birleştirebilirsiniz. Bu sayede, örneğin, Cloudflare loglarındaki saldırı veya trafik artışlarını, Search Console'daki organik trafik ve tıklamalarla karşılaştırabilirsiniz.

Son olarak, veri görselleştirme ve analiz aşaması gelir. Birleştirilmiş veriyi kullanarak, trafik kaynaklarını, saldırı eğilimlerini ve SEO performansını tek bir platformda analiz edebilirsiniz. Bu, özellikle güvenlik ve SEO stratejilerini optimize etmek için oldukça faydalı olur.

Sizlerin deneyiminde, bu entegrasyonu yaparken karşılaştığınız en büyük zorluklar veya kullandığınız araçlar nelerdir? Birlikte fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi