Tartışma

Sıfırdan WordPress Hosting Kurulumu: CentOS, Webuzo ve LSCache Optimizasyonu

Başlatan ThreatSeeker · 31 Ağu 2026 11:41 · 0 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
WordPress, dünya genelinde en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak, etkili bir WordPress sitesi oluşturmanın temelinde doğru bir hosting altyapısının kurulumu yatıyor. Bu yazıda, CentOS işletim sistemi üzerinde Webuzo kontrol paneli ile birlikte LSCache optimizasyonu yaparak sıfırdan WordPress hosting kurulumunu adım adım inceleyeceğiz.

Öncelikle, CentOS sunucunuzda gerekli ön hazırlıkları gerçekleştirin. SSH üzerinden sunucuya bağlanarak güncellemeleri yapmalısınız. Aşağıdaki komutları kullanarak sisteminizi güncelleyebilirsiniz:

CODE
12sudo yum update
sudo yum upgrade

Sonrasında, Webuzo kontrol panelini kurmak için gerekli adımları izleyin. Webuzo, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup, PHP, MySQL ve diğer gerekli bileşenleri otomatik olarak yükleyerek WordPress kurulumu için ideal bir ortam sağlar. Webuzo'yu kurmak için şu komutu kullanabilirsiniz:

CODE
123wget -N http://files.webuzo.com/install.sh
chmod 0755 install.sh
./install.sh

Kurulum tamamlandıktan sonra, Webuzo kontrol paneline giriş yaparak WordPress’i kolayca yükleyebilirsiniz. Webuzo arayüzünden "Softaculous Apps Installer" sekmesine gidin ve WordPress'i seçerek kurulum işlemini başlatın.

Kurulumdan sonra, LSCache optimizasyonuna geçebilirsiniz. LiteSpeed Cache eklentisi, web sitenizin hızını artırmak için oldukça etkilidir. LSCache, sayfa önbellekleme, görüntü optimizasyonu ve CSS/JS sıkıştırma gibi özellikler sunar. WordPress yönetici panelinizden "Eklentiler" sekmesine gidin ve "LiteSpeed Cache" eklentisini kurun. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, ayarlarını optimize ederek en iyi performansı elde edebilirsiniz.

Sonuç olarak, CentOS üzerinde Webuzo ile WordPress hosting kurulumunu tamamladıktan sonra, LSCache optimizasyonu ile sitenizin performansını artırmak mümkündür. Bu adımlar, sitenizin hızını ve kullanıcı deneyimini geliştirirken, arama motorlarındaki görünürlüğünü de artırabilir.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar (Toplam: 1, Üyeler: 1, Misafirler: 0)
SSC
Toplam: 1 (üyeler: 1, misafirler: 0)
0 alıntı seçildi