TradingView MACD Ayarları Nasıl Yapılır?

0 Yanıtlar 4 Görüntülenme
·
Katılımcılar
Konuyu Açan #0
TradingView platformunda MACD göstergesini kullanmak, teknik analizde trend takibi ve momentum ölçümünde oldukça yaygın ve etkili bir yöntemdir. Ancak, varsayılan ayarların her zaman en uygun sonuçları vermediği durumlar olabilir. Bu nedenle, MACD ayarlarını özelleştirmek, kendi stratejinize uygun analiz yapmanızı sağlar.

İlk adım olarak, TradingView'de herhangi bir grafikte göstergeler sekmesine tıklayıp "MACD"yi seçmeniz gerekir. Bu noktada, varsayılan ayarların genellikle 12, 26 ve 9 olduğu görülür. Bu ayarlar, kısa vadeli hareketli ortalamanın 12 periyot, uzun vadeli hareketli ortalamanın 26 periyot ve sinyal çizgisinin 9 periyot olarak belirlenmiş halidir. Ancak, farklı zaman dilimleri ve piyasa koşulları için ayarları değiştirmek gerekebilir.

Ayarları değiştirmek için, MACD göstergesinin üzerine tıklayıp "Ayarlar" menüsüne erişebilirsiniz. Burada, üç ana parametreyi göreceksiniz:

• Hızlı Hareketli Ortalama (Fast Length): Genellikle 12, kısa vadeli trendleri yakalamak için kullanılır. Daha düşük veya yüksek yapılarak, daha hızlı veya daha yumuşak sinyaller üretilebilir.
  • Yavaş Hareketli Ortalama (Slow Length): Genellikle 26, daha geniş zaman dilimlerinde trendleri izlemek için ayarlanır.
  • Sinyal Çizgisi (Signal Smoothing): Genellikle 9, sinyal hatlarının yumuşaklığını belirler.

Örneğin, kısa vadeli alım satım stratejileri için bu ayarları 8, 21 ve 5 gibi daha agresif sayılarla değiştirebilirsiniz. Aynı şekilde, uzun vadeli analizler için 20, 50 ve 9 gibi daha geniş ayarlar kullanılabilir.

Ayrıca, MACD histogramının görünümünü ve renklerini de ayarlayarak, analizinizde daha net sinyaller yakalayabilirsiniz. Bu ayarların her biri, piyasa koşullarına ve kişisel tercihlere göre optimize edilmelidir.

Unutulmaması gereken nokta, MACD ayarlarını değiştirdiğinizde, gösterge sinyallerinin zamanlaması ve doğruluğunun değişebileceğidir. Bu nedenle, yeni ayarları test edip, backtest yaparak en uygun kombinasyonu belirlemek önemlidir. MACD’nin ayarlarını doğru yapılandırmak, teknik analizde kararlarınızı daha sağlam temellere dayandırmanıza yardımcı olur.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi