Veri Şifreleyen Resmi Programlar

Yönetici
Yönetim Kurulu Başkanı
Chairman of the Board
Reaksiyon puanı
83
Veri şifreleme, bilgilerin güvenliğini sağlamak için önemli bir adımdır. Aşağıda, kullanıcıların verilerini güvenli bir şekilde şifrelemelerine yardımcı olan bazı resmi ve güvenilir programlar listelenmiştir.

1. VeraCrypt​

• Açıklama: VeraCrypt, açık kaynaklı bir disk şifreleme yazılımıdır. Kullanıcıların dosyalarını ve disk bölümlerini şifrelemelerine olanak tanır.
  • Özellikler:
    • Tüm sabit disk veya USB bellek şifreleme.
    • Şifreleme algoritmaları: AES, Serpent, Twofish.
    • Kullanıcı dostu arayüz.

2. BitLocker​

• Açıklama: Windows işletim sistemi ile entegre bir disk şifreleme özelliğidir. Kullanıcıların sabit disklerini şifrelemelerine olanak tanır.
  • Özellikler:
    • Tam disk şifreleme.
    • TPM (Trusted Platform Module) desteği.
    • Kullanıcı arayüzü ile kolay yönetim.

3. AxCrypt​

• Açıklama: AxCrypt, dosya şifreleme için kullanılan basit ve etkili bir yazılımdır. Hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için uygundur.
  • Özellikler:
    • Dosyaları kolayca şifreleme ve paylaşma.
    • AES-128 ve AES-256 şifreleme desteği.

4. GnuPG (GPG)​

• Açıklama: GnuPG, açık kaynaklı bir asimetrik şifreleme yazılımıdır. E-posta ve dosya şifrelemesi için yaygın olarak kullanılır.
  • Özellikler:
    • Asimetrik şifreleme.
    • Dijital imza oluşturma.
    • Çoklu platform desteği (Windows, macOS, Linux).

5. 7-Zip​

• Açıklama: 7-Zip, dosyaları sıkıştırmanın yanı sıra şifreleme işlevine de sahip bir dosya yönetim yazılımıdır.
  • Özellikler:
    • Dosyaları AES-256 ile şifreleme.
    • Ücretsiz ve açık kaynaklı.

6. Cryptomator​

• Açıklama: Cryptomator, bulut depolama hizmetleri için dosya şifreleme çözümü sunan bir yazılımdır. Kullanıcıların verilerini bulutta güvenli bir şekilde saklamalarını sağlar.
  • Özellikler:
    • AES-256 şifreleme.
    • Çoklu platform desteği (Windows, macOS, Linux, mobil).

7. NordLocker​

• Açıklama: NordLocker, dosya şifreleme ve bulut depolama hizmeti sunan bir yazılımdır. Kullanıcıların verilerini güvenli bir şekilde saklamalarına yardımcı olur.
  • Özellikler:
    • AES-256 şifreleme.
    • Bulut depolama entegrasyonu.