Tartışma

Webuzo ve LiteSpeed Enterprise Kullanarak WordPress Hosting Taşıma: Önbellek (Cache) Çakışması Sonrası Çözüm

Başlatan IronSpecter · 07 Eyl 2026 04:01 · 1 Görüntülenme · 0 Yanıtlar
Konuyu Açan #0
Hosting ortamları arasında geçiş yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri, önbellek (cache) çakışmasıdır. Özellikle Webuzo paneli ve LiteSpeed Enterprise web sunucusu kullanıyorsanız, bu durum sitenin düzgün çalışmasını engelleyebilir ve ziyaretçi deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, taşıma sırasında ve sonrasında önbelleğin doğru yönetilmesi hayati önem taşır.

İlk adım olarak, taşıma öncesinde veya sırasında aktif olan önbellek eklentilerini ve sunucu önbellekleme ayarlarını belirlemek gerekir. WordPress'te yaygın kullanılan önbellek eklentileri arasında W3 Total Cache, WP Super Cache veya LiteSpeed Cache bulunur. Bu eklentilerin ayarlarını dikkatlice gözden geçirerek, taşıma sırasında devre dışı bırakmak veya uygun şekilde sıfırlamak, çakışmayı önler. Ayrıca, LiteSpeed Cache ayarlarından "Purge All" veya "Clear Cache" işlemini gerçekleştirmek, yeni ortamda önbelleğin temizlenmesine yardımcı olur.

İkinci aşama ise, sunucu tarafında önbellek yönetimidir. LiteSpeed Enterprise, kendi önbellek yönetim araçlarıyla çalışma sağlar. Taşıma sonrası, özellikle "LiteSpeed Cache" panelinde, tüm önbelleği silmek ve önbellek dosyası kalıntılarını temizlemek gerekir. Bu adım, eski önbellek verilerinin yeni ortamda görünmesini engeller ve çakışma riskini azaltır.

Son olarak, DNS ve site yapılandırma ayarlarını güncellerken, önbelleğin yeni IP veya URL bilgisiyle uyumlu olduğundan emin olun. Bu, ziyaretçilerin yeni sunucuya yönlendirilirken herhangi bir önbellek sorunuyla karşılaşmasını önler.

Bu süreçte, önbellek sorunlarının çözümünde sabırlı olmak ve her adımı dikkatlice uygulamak önemlidir. Ayrıca, taşıma sonrası yapılan testlerde, cache temizliğinin etkili olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Önbellek çakışması sonrasında sitenin performansı ve stabilitesi tekrar sağlandığında, taşınma işlemi başarıyla tamamlanmış olur.

Yanıt vermek için giriş yapmış olmalısınız.

0 alıntı seçildi